Sealine SC 47

Seiler sin egen sjø

Moderne, praktisk og elegant. Sealine bare fortsetter å imponere.

Publisert Oppdatert

Etter vår mening er Sealine SC 47 den flotteste lanseringen på årets Southampton Boat Show. Og med det mener vi totalpakken som Sealine tilbyr: Dette er en stor og voluminøs båt som kombinerer lyst og fargerikt design med praktiske og smarte løsninger. Denne båten blir en slags krysning mellom det fornuftig nordiske og det forfengelige søreuropeiske, og man føler seg raskt komfortabel om bord.

HT-løsningen er smart, der taket kan rulles helt vekk på solskinnsdager, noe som åpner for bruk av den "italienske" solsengløsningen ovenfor førerposisjonen. To elegante kabiner og en lys og fresh salong under dekk pynter opp, og separat toalettrom og dusjrom er smart. Mattlakkert eik, lyse tekstiler og bruk av børstet stål gir dessuten båten et moderne preg.

Den norske prisen er ennå ikke klar, men at dette blir kostbart råder det liten tvil om. I dagens båtmarked betaler man nemlig for kvalitet og design. En annen fordyrende faktor er fremdriftsystemet - her kan man velge imellom CMDs Zeus (2 x 425 eller 2 x 480 hk) eller Volvo Penta IPS (2 x 435 hk). Toppfarten ligger rundt 35 knop.

Den største ulempen sett med nordiske øyne, er layouten under dekk. To kabiner og totalt fire faste køyeplasser er komfortabelt, men i en drøyt 14 meter lang båt er nok dette i minste laget. Her nord gjør nok Sealine lurt i å komme på banen med en trelugarsversjon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning