Scand Boats konkurs

En av landets største båtprodusenter har tatt veien til skifteretten.

POPULÆR: Verftet i Fevik står bak en av landets mest populære fritidsbåter, 29 Baltic.

POPULÆR: Verftet i Fevik står bak en av landets mest populære fritidsbåter, 29 Baltic. Foto: Scand Boats

Publisert Oppdatert

Onsdag denne uken så styreleder Einar Halvorsen i Scand Boats seg nødt til å begjære oppbud, ifølge Agderpostens nettutgave. Verftet i Fevik står bak en av landets mest populære fritidsbåt 29 Baltic, en båt lansert for 27 år siden.

- Jeg har vært styreleder et halvt år og har forsøkt å hjelpe. Men etter samråd med revisor fant vi det riktig å levere oppbud, forteller Halvorsen til avisen.

Men styrelederen ser ikke bort ifra at bedriften også denne gangen kan reise seg igjen.

Tøffe tak tidligere

Scand var i hardt vær i 2001 også, og klarte seg den gangen over kneiken. Det skal være mange som har vist interesse i å overta driften.

Scand Baltic 29 ble lansert i 1981 og er konstruert av Alf Jensen. Båten ble fort en av Scand Boats bestselgende modeller og har solgt godt i alle de 27 årene som har gått siden lanseringen. Baltic har gjennomgått en lang rekke produktforbedringer, men hovedformene er de samme.

Fengslet

Salgssjef Haakon Nilsen i Scand Boats er for tiden sykemeldt, mens tidligere daglig leder Tor Egil Baardsen er i fengsel. Her soner han en dom på 1 år og 3 måneder for skatte- og avgiftsunndragelser, skriver Agderposten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning