Rask turseiler

Nye Dehler 32 er laget for turseilere som liker at det går fort.

Foto: Troels Lykke

Publisert Oppdatert

Tyske Dehler Yacht er for alvor tilbake etter at verftet gikk konkurs. Frisk kapital og et partnerskap med Hanse Yachts gjør at man fortsatt kan kjøpe seg en Dehler-seilbåt.

En av de nye modellene er Dehler 32. Den ble vist frem på årets Düsseldorf-messe , og det var helt klart en populær båt.

Den 9,8 meter lange båten plasserer seg i en klasse som et økonomisk presset marked trenger. Med en pris på rundt 800 000 kroner, og når Dehler i tillegg er kjent for å ha gode bruktpriser fremstår dette som et godt kjøp.

Dehler 32 er ment som en turseiler, men det er meningen at disse turene skal gå fort. Med et smalt forskip og nesten vertikal baug blir forkøyen en smule trang. Akterkøyen er det beste stedet å sove om bord. Badet er stort, og her er det også plass til å tørke tøy. Selve kahytten er ganske rommelig, men ved salongbordet er det litt lavt under taket.

Foto: Troels Lykke

I cockpiten sitter man godt, og Dehler har valgt en rorkult i stedet for ratt. Denne løsningen er billigere enn om man skulle brukt et ratt. I baugen er det en nedsenket rigg, slik man oftest ser på dyrere båter. Alt i alt virker båten veldig kjennomarbeidet, og med en prislapp som mange kan leve med har denne potensial til å bli en storselger.

www.dehler.no

Les alle båtvåre tester her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning