Seks nye og nyttige maritime bøker

Praktisk ferielektyre for båtfolk

Her er vårens maritime nyheter for både nytte og underholdning.

FERIE: Her finner du godboka til ferien.

FERIE: Her finner du godboka til ferien. Foto: Haugen, Terje

Publisert Oppdatert

Foto: Haugen, Terje

Det har kommet mange nye titler på den maritime bokhimmelen denne våren. Vi har plukket fram noen av de maritime nyhetene for både nytte og underholdning fra ett av våre største forlag, Cappelen Damm.

Havneboka: Oslofjorden

Oslofjorden har trolig den mest omtalte kyststrekningen her til lands, med Havneboka: Oslofjorden som nyeste verk i serien. Forfatter Magne Klann har funnet sin vinkling og brukt flyfoto gjennomført som et viktig redskap til å guide båtfolket i havn fra Svenner til Grebbestad i Sverige.

Korte tekster med alt fra nettadresser til korte historiske oversikter er med under hvert sted. Ellers er opplysningene å regne som lightversjonen av det du finner i Den norsk los.

Les mer:

Her finner du en annen guide til Oslofjorden.

Havneboka: Sørlandskysten

Det har etter hvert kommet en rekke gode havneguider på markedet som tar for seg Sørlandet også. Det siste tilskuddet heter rett og slett Havneboka med undertittel Sørlandskysten.

Dette er et temmelig enkelt verk å finne fram i, med relevante posisjoner og flyfoto og kartutsnitt fra Svenner til Lista. Korte omtaler gir deg de mest relevante opplysningene kjapt og enkelt. Forfatteren er Magne Klann.

Les mer:

Finn ut mer om vårt besøk på sørlandsperla Hesnesøy.

Trebåten

Foto: Haugen, Terje

Under den enkle tittelen Trebåten får du her en liten innføring i et stort fagfelt hvis kunnskaper ser ut til å forsvinne blant den jevne trebåtbruker.

Denne håndboken er ment å være en praktisk hjelp for både ferske og mer erfarne trebåteiere. Fokuset er som ventet på vedlikehold og reparasjoner, et ikke helt ubetydelig innslag i en trebåteiers hverdag.

Det er svensken Björn Peter Behrens som har ført verket i pennen.

Les mer:

Finn ut hvorfor robåt er bra.

Plastbåten

Denne boka er i samme serie som Trebåten. Dette kan også regnes som en solid redningsplanke for en bekymret plastbåteier.

Lettlest og gjennomillustrert som den er, er den god lektyre enten du har tenkt å utføre konkrete jobber eller bare vil være føre var.

Forfatteren er også her Björn Peter Behrens.

Les mer:

Bøker om knoper og stikk.

Intet er så rommelig som havet

Globetrotteren og seileren Ragnar Kvam har sanket sammen 43 av sine beste historier under tittelen «Intet er så rommelig som havet».

Foto: Cappelen Damm AS

Dette synes vi er blitt en god miks. Her får vi raskt gleden av å vasse i solid seilererfaring.

Som i andre antologier får vi et bredt spekter med temaer, her fordelt over 159 sider. Historiene har tidligere stått på trykk i Seilas, men dette er på ingen måte uaktuelt stoff av den grunn.

Verket er gjennomillustrert av Didrik Hvoslef-Eide. Prisen er 299 kroner.

Kysten

Små nyttige håndbøker har jeg alltid hatt sansen for. Dette seiler opp til å bli en ny favoritt. «Kysten» er også utgitt på Cappelen Damm. Her får du våre vanligste planter og dyr langs vår egen kyst og europeiske kystlinjer presentert med flotte fargebilder. I tillegg finnes det enkle beskrivelser for å gjenkjenne artene. For folk som ferdes langs kysten kan dette være en liten skattkiste. Denne er også fin å ha med seg på ferien. Forfattere er dr. Chris Gibson.

Mer informasjon finner du på Cappelen Damm.

Foto: Haugen, Terje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning