Sting-serien lanseres

Ny, norsk volumbåt

Med det ferske båtmerket Sting håper Fische Marine å nå folk flest med båtinteresse.

Publisert Oppdatert

Sting er et nytt norsk merke, men båtene bygges både i Polen og på Sri Lanka. Fische Marine, som er gruppen bak nylanseringen, legger ikke skjul på at dette er båter som de håper blir et masseprodukt. Prisene er rimelige, kvaliteten virker bra nok og dermed er Sting klar for å ta opp konkurransen i et markedssegment som har mange kampklare konkurrenter.

Serien består av båtene 430 og 480 Open, som er bruksbåtene; 430 og 460 Sport som er skjærgårdsjeeper utstyrte med konsoll; DC-modellene 570 og 650, i tillegg til Bowrideren 570. De to minste båtene gikk tidligere under navnet Veslefrikk, men er nå innlemmet i Sting-serien.

Daycruiserne i serien bygges på samme fabrikk som de velrenommerte Nordkapp-båtene, og har samme designer i Espen Thorup, noe som skulle være en garanti for grei kvalitet. Likefullt er det tydelig at løsningene og finishen er noe enklere på de rimelige Sting-båtene enn på de mer kostbare Nordkapp båtene. Nå er spørsmålet bare om publikum finner båtene prisverdige, og at ikke Fische har satt de to merkene for "nære" opp mot hverandre.

Med en messepris på 309 000 kroner er 570 DC med 90 hk Evinrude etter førsteinntrykket å dømme et godt kjøp.

Om få uker skal klikk.no og Vi Menn Båt-redaksjonen teste båtene i en stor nordisk båttest, og vi kommer dermed tilbake med grundige omtaler senere.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning