Nordkapp Avant 550

Nordkapp klar med ny bowrider

Nordkapp Boats og designer Espen Thorup slår til igjen, denne gangen med en 18 fots bowrider.

NYHET: Nordkapp Avant 550 skal ifølge verftet være en nyhet i 5,5-meterssegmentet. FOTO: Verft

NYHET: Nordkapp Avant 550 skal ifølge verftet være en nyhet i 5,5-meterssegmentet. FOTO: Verft

Publisert Oppdatert

Nordkapp Boats AS er klar med rykende fersk storsatsing for kommende sesong.

- 2013 vil bli et spennende år for alle Nordkapp-entusiaster. Vi vil lansere en rekke nye modeller, med Avant 550 som den første i rekken, melder produsenten en pressemelding.

Nordkapp Avant 550 skal ifølge verftet være en nyhet i 5,5-meterssegmentet. Selv om konseptet er i velkjent bowrider-stil, er det en del nye ideer både på dekk og i skrogsiden. Båtens design skal ellers fremstå som både sporty og tøff, med raffinerte detaljer i solid utførelse.

Avant 550 erstatter Nordkapp Avant 500, men får også en nivåhevning i form av økt lengde og bredde. Båten har også høyere fribord, noe som skal gi en fin trygghetsfølelse for båtbrukeren.

Stor kalesje

Kalesjen skal videre være enkel å sette opp, og den tilbyr ellers beskyttelse for hele cockpit mot regn og blåst. Den har også fått store vinduer, noe som gjør at båten skal kunne manøvreres trygt i all slags vær.

Vindskjermens profil omtales som både sporty og praktisk. Nytt dashbord har båten også fått, med senterplassert kartplotter i siktlinjen. Videre skal ergonomien på førerplassen være tilpasset modellens segment.

Båter kan benyttes til korte og hyppige turer. Som standard er det fenderholdere integrert i cockpitsiden eller skottet, plassert slik at det bare er å vippe fenderen over båtsiden.

I baugen har de laget et ekstra bredt ombordstigningsareal, samt små trinn i baug og hekk. En god gjennomgang til badeplattformen er det også sørget for.

Prioriterer sitteplass

Foran vindskjermen er det mange sitteplasser - og enkelt å gjøre om disse til solseng. Om ønskelig kan båten bestilles med bord og bordfeste både foran og bak konsollen.

Skroget er kjent fra Nordkapp Enduro 550 som ble lansert i tidlig i fjor. Dette skal ellers kunne borge for en myk gange. Båtens motorprogram strekker seg fra 75 til 130 hk.

Det er spesielt i den øvre cruisinghastigheten at skrogets kvaliteter skal komme godt fram. I praksis betyr dette at båten kan holde en høyere hastighet og samtidig beholde komforten.

Tekniske data

  • Lengde: 5,53 m
  • Bredde: 2,20 m
  • Vekt u/motor: 600 kg
  • Anbefalt motor: 75-130 hk
  • Dypgang: 0,80 m
  • Drivstoffkapasitet: 90 l.
  • Konstruksjonskategori (CE): C
  • www.nordkappboats.no

LES OGSÅ:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning