Svar på avstemning

Når kjøper du båt?

Dårlige tider? De fleste setter båtkjøpet på vent.

Publisert

Forrige uke spurte vi leserne: Når planlegger du å kjøpe båt? Det er et faktum at båtbransjen sliter om dagen. Renta er høy og veldig mange må utsette et eventuelt båtkjøp til bedre tider.

Mange båter på lager og veldig få kjøpere har ført til kroken på døra for mange produsenter og importører, nedskjæringer er dagligdags.

Børsen i fritt fall

Kanskje var det feil uke å spørre, for på nyhetene i går så vi alle skrekkoppslagene om fallet på børsen jorda rundt.

Vi kunne se gråtende ansatte pakke sakene og forlate lokalene fra verdens fjerde største investeringsbank, Lehman Brothers, som nå er konkurs.

Det lukter høyere rente allerede, og noen av de største bankene her til lands har allerede varslet at renta vil bli satt opp.

Se hva sentralbanksjefen sier.

Da er det kanskje ikke så rart at hovedgruppen av de spurte faktisk mener at renta er for høy til å kjøpe drømmebåten nå. 35 prosent av de spurte dannet nemlig denne gruppen.

Smartingene kjøper nå?

Motgruppen på snaue 27 prosent satser på å gjøre båtkuppet nå i høst. Kanskje ingen dum ide når prisene antagelig vil bli presset ned på grunn av at mange vil selge.

Kjøpe bruktbåt, få nyttige tips og triks her.

Kanskje det er billigere å kjøpe nå som renta er høy? Hvis man har litt egenkapital å ta av selvfølgelig.

Resten av de spurte er spredd litt utover vinteren og neste sommer, med en noe større gruppe som vil handle ved sesongstart - våren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning