Boot 2009

Nå starter båtsesongen

Et sikkert vårtegn for båtfolk er den store båtutstillingen i Düsseldorf. Klikk Båt er på plass.

Publisert Oppdatert

Foto: Foto: Rene Tillmann

Boot 2009 er en spesiell båtutstilling på flere måter. Både fordi den som en av Europas mest tradisjonsrike båtutstillinger feirer 40-års jubileum, og fordi den blir en viktig værhane for båtbransjen:

Det er mange båtprodusenter som ønsker signaler om at det er lys i enden av den økonomiske tunnelen.

Boot 2009 i Düsseldorf er en gigantmesse. 220.000 kvadratmeter, fordelt på sytten messehaller, med 1650 utstillere fra 55 land. Rundt 1800 utstilte båter, i tillegg til utstyr, båtferie og vannsport. Det er omtrent fire ganger så stort som vår hjemlige "Sjøen for Alle".

Ikke uventet en liten nedgang i båter og utstillere fra 2008, men ikke så stor som man kunne frykte.

Les også:

Yamarin 61CC og 80DC - Nytt flaggskip

Nimbus 335 Coupé - "Snublefri" familiebåt

Luksus av en annen verden

Luksus

Straks du forteller noen at du skal på båtmesse i Düsseldorf, får du undrende blikk tilbake. En båtmesse midt inne i Tyskland? Det er kanskje ikke så rart som vi tror, for opp gjennom århundrene har de store elvene og kanalene i Europa vært en naturlig del av transportsystemet.

Men selv trauste tyskere som er vant til å se litt av hvert på Rhinen, flokker seg rundt kaianlegget ved messeområdet når de virkelig store båtene ankommer på spesialbygde lektere, og fraktes fra kaia og inn i yachtens ballsal med enda mer spesialiserte hengere og trekkvogner.

De fem taiwanske yachtene på bildet representerer en samlet verdi på 19 millioner euro (snaut 180 millioner kroner). Dyrest er Bandido 90 til 69 millioner, som også er den største "båten" på årets messe.

Blogg: Da er vi i gang

Kjendisyacht

Motorsportkjendis Ralf Schumacher har bestilt den andre Expedition Yacht-en på lekteren, den 75 fot store Bandido 75. En prislapp på snaut 38 millioner, merkes nok på kontoen selv til en tidligere Formel 1-stjerne.

Denne og andre store, flotte drømmebåter skal Klikk Båts firemanns-team på Boot 2009 bringe deg i tekst, bilder og videoinnslag. I tillegg skal vi selvsagt bringe nytt om mer folkelige båter. Følg med på Klikk båt i helgen og hele neste uke.

Les også:

Zodiac N-ZO - Sosial design-RIB

Tid for karneval

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning