Bruktbåt

Nå kommer høstkuppene

Tiden er inne for at folk skal selge båtene sine. Det betyr at du kan gjøre gode kjøp.

HØSTKUPP: Det kan være penger å spare på å kjøpe båt på høsten, men husk å sjekke og prøvekjøre båten før du handler.

HØSTKUPP: Det kan være penger å spare på å kjøpe båt på høsten, men husk å sjekke og prøvekjøre båten før du handler. Foto: FOTO: Fredrik Finnes

Publisert Oppdatert

Høsten er høysesong for båtsalg. De som har planer om å skaffe seg en annen, og kanskje større, båt neste år, vil gjerne bli kvitt sin nåværende båt før kulda setter inn. Da slipper de utgifter til opplag, service og forsikring.

Dette borger for gode kjøp for deg som er på jakt etter båt. Odd Doknæs er salgssjef for Finn Båt, og kan fortelle oss at trafikken på deres sider er størst nå i august og september. Også antallet båter som blir lagt ut øker på denne tiden av året.

- Prismessig ligger også båtene noe lavere på høsten enn på våren. Dette er nok fordi nåværende eier da slipper de utgiftene som følger med vinterlagring og lignende, sier han.

Ikke vent til båten er i opplag

Det er altså lurest å kjøpe båt nå på høsten, men hvor lenge lønner det seg å vente? Det er vanskelig å si, men det som er helt klart er at du burde handle før båtene blir tatt opp på land.

Grunnen til det er enkel - prøvekjøring. Det er vanskelig å prøvekjøre en båt som ligger på land, og det kan også være vanskelig å få den på vannet igjen hvis den først er tatt opp.

Hvis du vil vite mer om hva du skal se etter når du kjøper bruktbåt, kan du lese vår store guide her.

Vanskelig å si hva som er billig

Det er vanskelig å si om en spesiell båt er billig eller ei, da det er mange faktorer som spiller inn. Det er bare én ting å gjøre: Følg med på sider som AutoDB og Finn.no, og se hvordan båtene du har lyst på er priset. Vurder forskjellige båter opp mot hverandre, og se hva du får med i pakken. En henger kan fort være verdt mange tusenlapper, og det samme gjelder annet utstyr som du slipper å kjøpe selv (f.eks. kartplotter).

Det er ofte stor prisforskjell på de forskjellige båtene i utgangspunktet, og når vi legger inn faktorer som tilleggsutstyr, brukstid og, ikke minst, bruksområde blir det ekstra vanskelig å fastlå om en båt er billig eller ei, uten å ha sett og prøvd den.

Du må altså ta i bruk våre bruktbåttips og sjekke de båtene du er interessert i grundig. Selv om du må punge ut ti tusen mer i innkjøp, vil det ofte lønne seg å kjøpe en båt som er penere og mindre brukt. Da kan du spare både frustrasjon og penger ved å slippe dyre verkstedbesøk.

Hva skal du velge?

Når det kommer til hvilken båt eller båttype du skal velge, kan du få råd og veiledning i våre store testsamlinger. Her har vi samlet de båtene vi syntes er best i de forskjellige klassene.

Daycruisere

De beste skjærgårdsjeepene

Fem gode bowridere

Billige og bra skjærgårdsjeeper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning