Sjøen for alle: Bayliner Gran Turismo

Mye å leve opp til

Bayliner Gran Turismo skal ta over etter verdens mest solgte bowrider.

Publisert

Bayliner 175 heter båten som etter sigende er verdens mest solgte båt i sin klasse. På Sjøen for alle-messen viser Bayliner frem arvtageren - Gran Turismo.

Gran Turismo er et navn som er mye brukt i bilverdenen, men da referer det som oftest til biler med to eller fire seter, som er laget for å kjøres langt og fort.

Vi kan ikke helt se at denne lille 17,5-foteren er ment å dra på langtur med, men at den vil fungere godt til lek og moro på varme sommerdager er vi ikke i tvil om.

Les også:

Årets viktigste nyheter

Flott finne

Finske folkebåter

Din neste familiedrøm?

Den aller raskeste

Forskjellene fra 175-modellen er forholdsvis store, selv om dimensjonene er like. Båten har fått en mer moderne design - både interiørt og eksteriørt. I tillegg til at interiørdesignen har blitt oppgradert, har man også fått en mer praktisk cockpit. Blant annet har Bayliner kvittet seg med de faste dørkteppene - en detalj som var lite praktisk i et land som ikke alltid har flatt vann.

Gran Turismo har sitteplass til seks personer om bord, med et enkeltsete til hver person.

Dette er helt tydelig en båt som er ment for den lekne båtbrukeren, og vannsport er en av tingene denne båten er ment å brukes til. Det er blant annet mulig å krysse av for et wakeboardtårn på utstyrslista.

Prisen er heller ikke avskrekkende - fra 219.000 kroner med en 135-hester fra Mercruiser.

Les også:

Test: Bayliner 175 - Enklere blir det ikke

Test: Castello Amazon 533 RR - Frisk finne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning