NB Marine Ardea 27

Multiskrog fra vest

Målet er satt: NB Marine Ardea 27 skal bli Norges største og mest fleksible 27-foter.

Publisert

Tekniske data

  • Lengde: 8,3 m
  • Bredde: 3,0 m
  • Køyeplass: 2
  • Drivstoffkapasitet: 300 liter
  • Dypgående: 85 cm
  • Motor: 120 - 250 hk
  • For mer informasjon: www.nbmarine.no

Ardea 27 skal representere nye tanker for åpne båter, med svært så utvidede muligheter for individuelle tilpasninger, ifølge vestlandsverftet NB Marine på Herdla.

Den åpne modellen skal være en typisk solskinnsbåt med åpent dekk. I tillegg kommer en helårsvariant med styrehus og ekstra varme.

Og er du yrkes- eller hobbyfisker, velger du styrehusvarianten med mesanmast, to juksemaskiner på akterdekk, kraftblokk og ekstra styrekonsoll i baugen og på akterdekk. Dermed kan også den trauste kystsjarken ha fått en etterlengtet oppgradering.

Les mer her om NB Marines Ardea 34, som kommer på vannet i disse dager.

Grunnmodellen vil bli laget enten som Ardea 27, Ardea 27 Offshore eller Ardea 27 Pro. Det blir dermed tre modeller fordelt på to ulike skrog, hvor valget står mellom hekkaggregat eller fast aksling med kjøl.

Det ene skroget vil få et hekkaggregat med CumminsMercruiser QSD 2,0 med 162 hk og 170 S bravo II. Varianten med fast aksling og kjøl vil bli rigget med Yanmar 4JH3 - DTHT, og har 120 hk.

- Dette er en stor båt som kan gi brukeren komfort også under røffe værforhold, med tanke på at den klassifiseres under konstruksjonskategori B offshore (CE), melder verftet.

Planen er dermed at man skal kunne man ferdes trygt også utaskjærs.

Båten skal etter planen lanseres i forbindelse med "Dra til Sjøs" i Bergen i februar 2009.

Les også:

Fortego 5: Artig norsk båtnyhet

Video: Askeladden S6 Sport med CMD 2,0l 150 hk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning