Swan 66S:

Landets grommeste seilbåt

Den nye finske seilbåten Swan 66 S er en av de største og dyreste seilbåtene på norske hender.

Publisert Oppdatert

Prisen på en Swan 66 ligger på mellom 30 og 40 millioner kroner, og den skal være største og dyreste seilbåten den norske firmaet Heitmann Marin har solgt, siden firmaet ble startet i 1980. Båter i denne divisjonen har ifølge firmaet fått skreddersøm både over og under dekk, noe prisen også reflekterer.

- Avtalen med eieren gjør at jeg ikke kan oppgi den eksakte prisen på akkurat denne båten, forklarer Jens-Petter Flesvig i Heitmann Marin i en pressemelding.

Det er Pål Fevang som står for eierskapet. Han har døpt båten «Godot». Han har ventet på den i tre år. Konstruktøren er Germán Frers, mens kjølen ble strekt på det finske Nautor-verftet.

Se også: Alle våre seilbåter i båtkatalogen.

UNDER DEKK: Under dekk er det lagt vekt på at eieren selv skal kunne bruke båten.

UNDER DEKK: Under dekk er det lagt vekt på at eieren selv skal kunne bruke båten. Foto: Verft

Regatta- og turbåt

Ifølge Heitman er Swan 66 er en turbåt med regattaegenskaper, i kategorien performance cruiser. Den skal være lett å håndtere med lite mannskap. Justeringer av riggen skjer for eksempel ved hjelp av trykknappstyrt hydraulikk. Vinsjene, som strammer og slakker seilene, er også hydrauliske.

Navigasjonssystemet er bygd opp med tanke på langturseilas, og to personer kan fint seile båten. Skal Godot være med i regatta, trenger den et større mannskap for å kunne hevde seg.

Nautor er først og fremst kjent for å bygge båter for seilere. De som jakter på fancy innredning og dype tepper, velger helt andre båtmerker enn Swan. Men under dekk er det lagt vekt på at eieren selv skal bruke båten. Den har tre rommelige lugarer med egne toalett- og dusjfasiliteter og en åpen salong. I nødsfall kan "verkstedet" i akterkant av salongen omgjøres til en liten lugar for to personer.

Byssa er u-formet og den skal være innredet som et moderne kjøkken. Navigatøren har sin arbeidsplass på styrbord siden ved nedgangen fra cockpiten. Den er utstyrt med både navigasjons- og datautstyr.

Cockpiten er stor med langsgående benker og et solid bord.

Se også: Her finner du en annen stor finsk havseiler.

Tekniske data Swan 66 S

  • Lengde: 20,12 meter
  • Bredde: 5,39 meter
  • Mastehøyde: 30 meter
  • Vekt: 30 000 kilo
  • Vekt av kjølen: 9 400 kilo
  • Dypgående: 2,7 meter
  • Seilareal: 224 m²
  • Motor: Steyr 163 HK
  • Drivstofftank: 1300 liter
  • Vanntank: 1250 liter

Foto: Verft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning