Kongen løfter fram talenter

HMK Harald låner ut sin 51-foter Fram XV i regi av Norges Seilforbunds satsing på storbåtseiling. – Vi har fått uvurderlig støtte fra Kongen, melder forbundet.

Publisert Oppdatert

Unge lovende seilere skal nå få mulighet til å seile 51-foteren Fram XV inneværende sesong, og det langsiktige målet med satsingen er å få med norske seilere i regattaer som America's Cup og Volvo Ocean Race.

Færderen først

Første steg for prosjektet blir Færderseilasen som starter 13. juni. Da skal båten seiles av en gruppe erfarne seilere, blant annet fra Fram-laget: Stig Hvide-Smith og Pål K. Fevang, NORsteams initiativtaker og prosjektleder, samt seks unge lovende seilere over 18 år; disse seks skal plukkes ut etter en søknadsrunde, hvor søknadsfristen er 1. juni og kontaktperson er Pål K. Fevang.

Unik sjanse

Dette er en unik sjanse for unge lovende seilere til å seile stor båt og lære av erfarne seilere. På lang sikt skal dette prosjektet bidra til å sende dagens unge norske seilere ut i verden og inn blant verdenseliten i storbåt, melder Pål K. Fevang.

Opp med dampen

NORsteam er navnet på Norges Seilforbunds (NSF) satsing på storbåtseiling i Norge. Satsingen skal skje parallelt med forbundets elite- og OL-satsing. NORsteam ble lansert av NSF i januar i år, og nå får de solid drahjelp og støtte av en av de fremste eksponentene for internasjonal storbåtseiling i Norge: Kongen.

- Sjenerøst bidrag

HMK Harald har vært en av få norske seilere som har satset seriøst på seiling utenfor landets grenser gjennom mange år, og hans Fram-lag har dyrket fram mange gode talenter. Nå låner han bort sin 51-fots Fram XV til NORsteam for sesongen 2008

- Vi er veldig glade for at kong Harald trer støttende til i vårt NORsteam-prosjekt. Han har allerede gjort mye for storbåtseiling i Norge, og nå bidrar han enda mer. Dette er et veldig sjenerøst bidrag, og lånet av båten gjør at vi kan satse enda mer på NORsteam og realisere våre planer for fullt, forteller Stig Hvide-Smith, president i Norges Seilforbund, i en pressemelding.

Jakter på partnere

NORsteam-prosjektet skal være selvfinansierende og samtidig bidra til NSFs satsing på OL. Både bedrifter og privatpersoner inviteres til å bidra i prosjektet, og NSF er på jakt etter langsiktige samarbeidspartnere.

Tekniske data Farr IMS 51' (Fram XV)

  • Lengde (LOA): 15,50 m
  • Bredde: 4,10 m
  • Deplasement: 10,5 t
  • Motor: Yanmar, 50 hk
  • Pris, fra: ca. 3 millioner
  • Konstruktør: Bruce Farr, Farr Yacht Design. New Zealand
  • Verft: Cookson Boatyard, New Zealand
  • Kilde: www.farrdesign.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning