Kloster Patrol P32

Ny Targa-utfordrer fra vest?

Dette kan være Europas sikreste båt.

Publisert Oppdatert

Tekniske data Kloster Patrol P32

  • Lengde (Skrog): 9,90 m
  • Bredde 3,15 m
  • Motor: Steyr 300 - 900 hk
  • Fart: 30- 50 knop
  • Pris, fra: 1 875 000
  • www.klosterboat.no

Kloster Patrol P32 er sist nytt fra Vestlandets kanskje mest spesielle båtbygger, Magnar Reigstad på Bømlo. Blant hovedpunktene som er løftes fram fra båtbyggerens side er at denne har fått bedre ute- og inneplass. Den blir i disse dager sjøsatt, klargjort for yrkesbrukere.

Se også: Vi tester Minor 31.

Men fritidsvarianten skal heller ikke være langt unna. P32 er vakuumstøpt båt laget med et sterkt fokus på sikkerheten.

Sikker

Selv mener båtbygger Reigstad et dette faktisk skal være noe av det sikreste som lages i hele Europa. Det er derfor ikke uventet at han sikter seg inn på blant annet fiskeoppdrettere og andre med yrkesrettede behov, det vil si folk som logger et par tusen timer om bord i året.

Det er for eksempel dimensjonert plass for sykebåre i akter del av styrehuset, samt dekkfester for europall. I tillegg er det støpt inn egne kollisjonsskott og mange flytetanker.

PROTOTYPE: Protypen blir testet i disse dager.

PROTOTYPE: Protypen blir testet i disse dager.

Synkefri

Mellom skroget og innerliner er også skum, slik at hele farkosten dermed kan regnes som synkefri. Den skal naturlig nok også være selvopprettende.

Se også: Båter som tåler uvær.

I tillegg er den spekket med en lang rekke andre sikkerhetsdetaljer som også fritidsmarkedet skal kunne nyte godt av. Blant annet kan innerlineren leveres i skuddsikkert materiale.

- Sikert med rak aksel

Framdriften besørges av innenbordsmotor på strak aksling, men det kan også rigger med både aggregat og vannjet.

- Vi går for rak aksling fordi dette har vist seg å være langt mer pålitelig i lengden, sier Reigstad til motorredaksjonen.

Forhandler

Selve produksjonen er det Mundal Båt som står for, men Reigstad forhandler med båtbyggere på Sørlandet om fritidsvarianten.

Se også: Alle våre tester.

Fra før har vi Patrol P28 som har rundet fem år på markedet. Skroget på denne er basert på Scand Dynamic 9200. Storesøster Kloster Patrol 40 runder to år, hvis skrog er hentet fra Klosterfjord 40.

KASSETT: Drivlinjen er modulbasert slik at flere fremdriftssystmer kan brukes.

KASSETT: Drivlinjen er modulbasert slik at flere fremdriftssystmer kan brukes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning