Her lanseres like godt en helt ny serie med nye flybridgedebåter, med Voyage 42 først ut. Det franske verftet har samarbeidet tett med designbyrået Tony Castro Design for at alle linjene skulle bli helt tidsriktige.

Den første utgaven av 42-foteren blir å finne på Paris Boat Show senere i år, i tillegg til båtmessa i Düsseldorf på nyåret.

Båten blir fra produsentens løftet frem som en økonomisk langturbåt, med et stort marsjfartområde fra 15 til 28 knop.Videre loves det nye tilnærminger til flybridgebåtkonseptet.

Så langt har Jeanneau kun sluppet en skisse av den nye båten, og her avsløres det fint lite om hvordan layouten tar seg ut om bord.

Det er videre få tekniske detaljer å hente.

Ny NC

Samtidig letter Jeanneau på sløret for oppfølgeren til NC-båtene sine. Nye NC 14 kommer på toppen av NC 9 og NC 11, som vi har testet tidligere.

Denne vil også bli vist frem i forbindelse med de store båtmessene til høsten.

Her er det Camillo og Vittorio Garroni, som står bak linjene.

Disse båtene har lagt vekt på rommelig salong og god sikt i alle retninger.

NC 14 skal i tillegg fått større lugarer enn sine forgjengere.

=

NC 14: Jeanneau letter på sløret for oppfølgeren til NC-båtene sine. Nye NC 14 kommer på toppen av NC 9 og 11. FOTO: Jeannau

=

JEANNAU CAP CAMARAT: Her er Cap Camarat 6.5 WA, i ny drakt.

Versjon 2

Men også de mindre båtene har fått en liten ansiktsløftning. Her er det Cap Camarat 6.5 (DC/WA/CC) som har fått et tillegg etter navnet: Serie 2.

Dette innebærer et mer strømlinjeformet skrog og enkelte kosmetiske forbedringer.

=

JEANNAU CAP CAMARAT: Her er det Cap Camarat 6.5 CC som har fått et tillegg etter navnet: Serie 2. FOTO: Jeanneau

=

JEANNEAU MERRY FISHER 855 MARLIN: Nyhet. FOTO: Jeannau.

Mer Marlin

Traveren Merry Fisher har også fått litt oppmerksomhet. Nyheten Merry Fisher 755 og 855 Marlin blir nå tilgjengelig i to versjoner, «Fishing» og «Comfort». Den største nyheten her er Merry Fisher 855.

=

JEANNEAU MERRY FISHER 755 MARLIN: Oppgradert. FOTO: Jeannau.

To nye seilere

For virkelig å understreke at dette er noen av de størtse gutta i klassen kommer verftet også mer to nye seilbåter til høsten: Sun Odyssey 469 og 41 DS.

Førstnevnte blir en komfortrigget langturseiler mens den41 DS legger opp til litt kortere strekk.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!