Inspirert av regattabåter

Elan 310 er bygget som en miniversjon av Volvo Ocean Race-båtene.

Foto: Troels Lykke

Publisert Oppdatert

Slovenske Elan lanserer en spennende nyhet for 2010-sesongen. Båten heter 310, og er dermed 31 fot lang. Båten er utviklet med regattaer i tankene, men det er ingenting i veien for å bruke den som turseiler. To ror sikrer at man alltid har godt grep i vannet, noe som kommer godt med ved finmanøvrering.

Kjølen er en dyp T-kjøl som stikker 1,9 meter under båten. Ror- og kjølprofil minner veldig om det som brukes i Volvo Ocean Race og America's Cup. Elan 310 kalles allerede en mini Volvo Ocean Racer, ettersom designeren Rob Humphreys har tegnet skroget som en 70-fots VOR-båt. Fribordet akter er knekkspantet, samtidig som båten er nesten fire meter bred. Det er uvanlig for en båt på denne størrelsen.

Les også: Vårens 10 viktigstste båtnyheter!

Det er god ståhøyde under dekk, og i salongen finnes det to ordentlige soveplasser. I alt er det seks køyeplasser om bord, og akterkøyen er den største. På fire måneder har Dehler allerede solgt 30 båter, og leveringstiden er for tiden på rundt et halvt år. Masten er fra svenske Seldén og spilene er fra amerikanske Harken.

Foto: Troels Lykke

www.elan-yachts.com

Se alle våre båttester her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning