Hytte på sjøen

Mange bruker mye tid og veldig mye penger for å få seg et lite krypinn langs den kuperte strandlinjen her i Norge. Hva med å heller ha en hytte på sjøen? Med all tenkelig luksus¿

Publisert Oppdatert

Ser man bort fra finanskrisen med lav kjøpekraft og lite penger til luksusgoder, så har prisene på tomter langs strandlinjen her i landet hatt en helt utrolig økning de siste årene. Ikke bare er de overpriset, men det er også utrolig vanskelig å i det hele tatt finne en jordlapp til salgs. Ikke mange meterne med strandlinje skal til for at prislappen er på mangfoldige millioner kroner, og det før man har funnet frem hammer og sag.

Det finnes alternativer

Ukjente alternativer, for mulighetene er mange så fort man får en kjøl under bena. Vi snakker ikke om en 30 fots daycruiser, det typiske valget når man snakker om å ha en hytte på vannet. Det er begrenset hva man får plass til i en båt på den størrelsen, og skal man ha noen av luksusgodene man kan få i en hytte eller et lite hus, så må man gå opp i både størrelse og pris.

De færreste er klar over hva en 50-60 fots båt skjuler under dekk, og de fleste ville fått seg en gedigen overraskelse hadde de tatt seg tiden til å finne det ut. Sett i forhold til hvor mye tid som går med til visninger og diverse budrunder som man må gjennom for å sikre seg en tomt ved sjøen, så er dette brøkdeler å regne.

Les også:

Windy 48 Triton - Norsk og innovativ

Galeon 640 - Bryner seg mot de beste

Fem stjerners

Plassen er rett og slett enorm, mye større enn det det ser ut som utenifra. Ofte finner vi tre lugarer, der to av dem er fullverdige soverom med god plass til dobbeltseng. Den siste lugaren er som et krypinn for to barn, som garantert vil synes det er kjempestas.

Tv og stereoanlegg, sminkespeil i hollywood-stil for mor og lenestol for far, og selvfølgelig eget bad til de to største lugarene.

Innredningen står ikke til side for noe, dette er luksus man sjelden opplever til lands. Materialvalgene er av ypperste kvalitet, design og utforming like så. Fullverdig kjøkken med hvitevarer av nyeste sort, plass nok for en mesterkokk. Åpen løsning til stue med spisebord, gjør at kokken og gjestene er sammen mens biffen freser i panna. Må fruen på toalettet etter noen glass med vin, så er badet lignende det man finner på de flotteste hoteller. Fliser på vegg og gulv, designervask og toalett.

Alltid plass i solen

En annen fordel med å ha båt på sjøen kontra hytte til lands, er at man aldri trenger å lete etter en ledig flekk til badehåndkle og piknik-kurv. Med din egen solseng på dekk trenger du aldri igjen å balansere mellom solsultne folk på en overfylt strand.

Les også:

Her er ekspertenes brukbåttips

Pershing 64 - Den heftigste messebåten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning