Megayachter

Her er verdens lengste megayachter

En av de mer bemidlede herrene i verden, Roman Abramovich, sjøsatte nylig båten sin Eclipse. Dermed er han nå sjefen i megayachtklubben.

MY Eclipse

MY Eclipse Foto: Wikipedia

Publisert Oppdatert

Kanskje ikke tilfeldig at Roman Abramovich valgte Eclipse som navn på sin nyeste yacht, lengdemessig parkerer den nemlig alle de andre i skyggen.

Yachtene har vist seg svært populære blant de som har noe kroner til overs, men også blant de bare litt rike. Følgelig har vi også fått begrep som både mini, "vanlig"- super- og megayacht for å gjøre det mulig å skille mellom båtene og eierene. Vi ser her på megayachter, målt i lengde.

Nå er det langt mer vanlig å måle båtene etter tonnasje enn lengde i denne klassen. Dermed får vi lett en helt annen liste , med kriterier som for eksempel utseende.

Se også: Her er de råeste yachtene

Grensen er som du har skjønt flytende, men International Superyacht Society har bestemt at yachter fra 75 fot eller 23 meter og oppover kvalifiserer til oppmerksomhet fra superyachtforbundet.

Yacht er luksus

Den kan kort nevnes at yacht fellenevneren på de fleste private båter som krever eller har plass til eget mannskap. Å snakke om luksusyacht gir derfor ikke særlig mening, da det blant annet ikke finnes yrkesyachter om vi ser bort fra de kongeliges og andre statsoverhoders båtbruk. Yacht er luksus.

Her kommer uansett listen som illustrerer godt hvem som er sjefen i lengde:

1. plass: M/Y Eclipse

Verdens råeste og lengste. Intet mindre. Bygget i Tyskland, hos Blohm + Voss. Prisen ser nå ut til å havne på rundt 7,2 milliarder kroner, noe som tilsvarende det den norske staten bruker på et par gode dager. 11 gjestelugarer, to helikopterdekk og ditto basseng, samt eget diskotek er noen sentrale stikkord. I tillegg får du også med en tre tendere og en miniubåt.

Se også: Eclipses piratvern her.

Her får du videoen fra sjøsettingen av Eclipse:

Se også: Wikipedia om Eclipse

2. plass: M/Y Dubai

Dette er også en anne farksost fra samme verftet i Tyskland. Mye kjekt om bord her også, men den kommer som sagt i skyggen av Eclipse på alle måter, om da ikke det nye klimaanlegget om bord er av en helt spesiell type.

Se også: Wikipedia om Dubai

3. plass: M/Y Al Said

Jammen er det ikke tyskerne som står bak denne også, men det er annet verft. Hemmeligholdet rundt hva som egentlig befinner seg om bord er stort, så det er pent lite vi får vite utover at den skal ha en konserthall som kan romme et orkester på 50 mann. Men lengden plasserere den garantert som verdens tredje største megayacht.

M/Y Dubai

M/Y Dubai Foto: Wikipedia

Se også: Wikipedia om Al Said

De største megayachtene etter lengde:

Lengde

Navn

M/ Al Said

M/ Al Said Foto: Wikipedia

Sjøsatt

Eier

167,6 m. (548 fot)

Eclipse

2009

Roman Abramovich

160,0 m. (524 fot)

Dubai

2006

Kurt Bernhard Schlomm

156,2 m. (508 fot)

Al Said

2007

Sultan Qaboos av Oman

147,0 m. (482 fot)

Prince Abdulaziz

1984

Kong Abdullah av Saudiarabia

139,2 m. (456 fot)

Al Salamah

1999

bin Abdul Aziz Al Saud, kronprins og sultan eller bare kronprinsen av Saudiarabia

138,0 m. (453 fot)

Rising Sun

2004

Larry Ellison og David Geffen

133,0 m. (436 fot )

Al Mirqab

2008

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, Qatars stats- og utenriksminister

126,0 m. (413 fot)

Octopus

2003

Paul Allen

124,0 m. (408 fot)

Savarona

1931/1992

Tyrkia, leasingavtale

Kilder:

International Superyacht Society (ISS)

International Yacht Register

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning