Maats 2008:

Her er det beste båtutstyret

Hvert år kårer amerikanske båtjournalister det beste båtutstyret på markedet. Her er nyhetene.

Publisert Oppdatert

I landet hvor det finnes over 18 millioner fritidsbåteiere tromler det amerikanske båtbransjeorganet NMMA (National Marine Manufacteres Asccoisation) hvert år sammen til båtutstyrsmesse i ørkenbyen Las Vegas, av alle steder. Messen går under navnet Maats (Marine Aftermarket Accessories Trade Show).

Den åttende i rekken ble nylig avsluttet. Vi har tidligere tatt turen til denne messen for å finne det nyeste og beste til deg, den er bare åpen for presse og bransje.

Over og under

I klassen for båtvedlikehold (Boat Care/Coating/Chemicals and Maintenance Tools) vant Re-Structure Marine Polish fra Mark Silvey Marine Services. Dette er vannbasert produkt som bruker nanoteknologi. Den skal kunne beskytte alt fra gelcoat til metall, plastikk og vinyl. I tillegg skal den være svært lett å påføre.

I kategorien for båtelektronikk (Aftermarket Electronics) gikk prisen til Broadband Sounder 1 fra Lowrance-Navico. Dette begrunnes med at dette er et svært følsomt ekkolodd som kombinert med programvare skal kunne se svært detaljert i tillegg til å rekke dypt. Den skal også passe for folk med litt mindre båter og lommebøker enn hva som er vanlig for slike produkter.

For trailerfolket er det nyheten F2 2000 fra Cequent Performance i klassen for trailingtilbehør som gjelder. Dette skal være den grommeste innen vinsjer, og både form og funksjon appellerer til juryen. Kort fortalt: Ved hjelp av enkle knapper kan giret koble inn eller ut.

Hvor mye som til slutt når det europeiske markedet er ikke kjent ennå, men som regel vil brukbare produkter også bli å finne i norske hyller.

Variert panel

For de veldig spesielt interesserte kan vi til sist nevne at dommerpanelet består av medlemmer av BWI (Boat Writers International) fra følgende amerikanske båtpublikasjoner:

Sail (Charles Doane, sjefredaktør)

Power & Motoryacht (Ben Ellison, redaktør for båtelektronikk og for bloggen Panbo.com)

Boating World (Alan Jones, sjefredaktør)

Latitudes & Attitudes (Zuzana Prochazka, redaksjonsmedlem)

Boating Life (Randy Vance, sjefredaktør)

Marine CEO (Alan Wendt, redaktør)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning