Hunnebostrand havn

Stille og vakkert

Sjarmerende Hunnebostrand har en avslappende gjestehavn omkranset av hvite og rødmalte små trehus.

Publisert Oppdatert

Hunnebostrand gjestehavn

Posisjon: Sjøfart 933 NW, 934 SE

58°26,4 N 11°17,6 E

Båtplasser: 225

Fortøyning: Dregg

Dybde: 3 - 6 meter

Havnsevice: Turistinfo, dusj, WC, badstu, ferskvann, vaskerom, landstrøm, dagligvarer, drivstoff.

Pris per natt: fra SEK 120

WLAN: Nei

Tlf: 0046 (0)706507465

Stedet er det eldste kystsamfunnet i Bohuslän med aner helt tilbake til 1200-tallet, og var lenge en viktig fiske- og handelsplass. Den naturlig beskyttende bukten ved Hunnebostrand var opprinnelig en populær ankringsplass for båter som lå værfast og ventet på å komme sørover rundt det beryktede Sotenäset. I dag kan båtferierende benytte seg av Sotekanalen, som skåner oss for den verste sjøen.

Les vår havneguide i Bohuslän.

Blomster i sentrum

En rusletur i de trange gatene vil gi deg en indikasjon på hvor viktig hagen og blomsterdekorasjoner er på disse kanter. I Hunnebostrand vet de å ta vare på de små husene sine, noe som også er til glede for besøkende.

Havna i Hunnebostrand er ikke den mest livlige, men kan likevel skilte med restaurant og kafé. Et fiskemåltid på sommerrestauranten Badehuset, eller en kaffe på Emmas Bageri skulle passe de fleste godt.

Anbefales

Tar du en tur opp til steinhuggermuseet en kilometer fra brygga, kan du få en innføring i hvordan granitt skapte velstand i Bohuslän på midten av 1800-tallet. Barna vil i større grad sette pris på Nordens Ark, som bare ligger noen få kilometer unna. Dette er en spesiell dyrepark som har som mål å ta vare på utrydningstruede dyrearter.


Vis Vi Menn Båt-havner i et større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning