Havneguide

Smøgen i båtfolkets hjerter

Det lille øysamfunnet Smøgen er uten tvil et av Sveriges mest populære sommersteder.

Publisert Oppdatert

Smøgen gjestehavn

Posisjon: Sjøkart 933 NW, SE

58°21,3 N 11°13,2 E

Båtplasser: 180

Fortøyning: Dregg/sideliggende

Dybde: 3 - 5 meter

Havnsevice: Turistinfo, dusj, WC, ferskvann, vaskerom, landstrøm, søppel, minibank, dagligvarer og drivstoff.

Pris per natt: fra SEK 210

Landstrøm: SEK 40

WLAN: Ja

Tlf: 0046-(0)702311146

Den naturlig beskyttende havna mellom Smögenön og Kleven skaper et lunt, kompakt og trivelig miljø for de gjestende båtene. Å komme hit etter klokken fire midt i fellesferien krever imidlertid iskald manøvrering og solide nerver. Smøgen er i så måte det klareste eksempel på at båtfolket trives best side om side: Til tross for de mange og vakre uthavnene i området, flokker folk seg sammen her inne.

Les vår komplette havneguide over Bohuslän.

Smøgen er uansett ikke så slitsom som du skulle anta, for når feriestemningen råder er båtfolket riktig medhjelpelige og sosiale. Selskapet Dockspot har for øvrig overtatt havneansvaret, noe som blant annet betyr en time Internettilgang og avis inkludert i havneavgiften. Nå kan du også booke båtplass over online før du ankommer havna.

Sommeridyll

Smøgen er krydret med små pastellfargede hus, mange av dem fra tidlig 1800-tallet. Her ligger de tett langs svabergene, som om de klynger seg sammen mot vind og vær. Selv om det fortsatt er mange fastboende her ute er Smöøgens bebyggelse i dag for det meste benyttet som sesongboliger.

Smøgenbryggen er stedets hovedattraksjon med sine restauranter, kafeer og butikker. Her er det alltid liv, men om det er nattklubber du søker, må du nok ta den korte fergeturen inn til Kungshamn om kvelden.

Sjekk ut marineguiden.se for oversikt over havnene og båtværet i Sverige.

Anbefales

Fiskemottaket i Smøgen selger den ferskeste sjømaten du får tak i. Få med deg fiskeauksjonen her inne, og ta med deg noen krabbeskall og nyt livet på bryggen om ettermiddagen. Om du ønsker fred og ro vil en kort spasertur ta deg ut på varme og stille svaberg, hvor du kan slikke sol, bade eller fiske.


Vis Vi Menn Båt-havner i et større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning