Fjällbacka gjestehavn

Posisjon: Sjøkart 934 SE

58°35,8 N 11°16,8 E

Båtplasser: ca. 200

Fortøyning: Dregg/sideliggende/bøye

Dybde: 2-4 meter

Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel, drivstoff, apotek, helsetjeneste.

Pris per natt: fra SEK 220

Landstrøm: fra SEK 40

WLAN: ja

Tlf: 0046-(0)7074004510

Info: Fjallbacka.com

Den kritikerroste krimforfatteren Camilla Läckberg er fjällbackbo og har skrevet flere bøker med omhandling fra lille Fjällbacka. Dersom du har lest noen av bøkene hennes vil du sikkert kjenne igjen stedsnavn, som for eksempel Kungsklyftan, den imponerende kløften som deler Vetteberget i to. Kungskluftan har ikke bare blitt benyttet som en litterær dumpingplass for lik, som i Läckbergs romaner, men også som filmsett for deler av Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter. I dag er den et populært turistmål vel verdt et besøk.

Les vår komplette Bohuslän-guide her.

Bergmans ferieparadis

Mest kjent er nok Fjällbacka likevel for sin tilknytning til Ingrid Bergman, som forelsket seg i byen og var her nesten hver sommer av sitt voksne liv. Riktignok bodde hun for det meste på Dannholmen ute i skjærgården, men fjällbackboerne tok henne til seg som sin egen. Da Bergman døde ble hennes aske spredt i havet utenfor Fjällbacka, og en byste av den kjente skuespilleren reist et steinkast fra gjestehavnen.

Strømstad er de båtferierendes favoritt.

Verdt et besøk

Fjällbacka er en levende sommerby med det meste av fasiliteter. En tur blant stedets flotte små hus, som krangler om plassen på svabergene, er en fin dagsaktivitet. Fjällbacka har også noen innholdsrike gallerier som holder sommeråpent, en fin golfbane i nærheten, og en minigolfbane for de minste. Det beste er nok likevel å nyte dagen på en av stedets kaféer eller restauranter, som for eksempel Café Bryggan nede ved Ingrid Bergmansplass.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!