Gjør et auksjonskupp

Nytt firma starter med båtauksjoner i Larvik.

Publisert Oppdatert

Firmaet ved navn Norsk Båtauksjon AS er Norges første rene båtauksjon. Salgsformen er velkjent i bilbransjen, og Morten Sørsveen hos Norsk Båtauksjon innrømmer at de har tatt med seg mye fra bilauksjonbransjen.

- Vi har blant annet med oss Per Damm som auksjonarius. Han har drevet med bilauksjoner siden 70-tallet, og vet godt hva dette dreier seg om.

Den første auksjonen går av stabelen onsdag 25. mars, og hele 40 båter bys ut for salg. I tillegg skal det selges fire båthengere og ti utenbordsmotorer. I helgen var det visningsdag på både lørdag og søndag, og ifølge Sørsveen var det omtrent 500 mennesker innom i løpet av de to dagene.

- Vi er veldig fornøyde med oppmøtet, og har stor tro på auksjonen. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Sørsveen til Klikk Båt.

Auksjoner har lenge vært kjent for å være et sted hvor det er mulig å gjøre gode kjøp - så lenge man ser godt på produktet før auksjonen går i gang.

Med stemningen i dagens marked er det også mulig å gjøre kupp på konvensjonelle annonsesider som Finn.no og AutoDB.no, men da mister du til gjengjeld muligheten til å ta mange båter i nærmere øyensyn på en gang. Fordelene med den tradisjonelle måten er at du da har muligheten til å prute.

Noen av båtene på auksjonen har en utropspris på én krone, men det er også satt en minstepris på det som selges. Den er det kun auksjonarius og arrangørene som vet, men vi får opplyst at det kan være mulig å gjøre et varp. Samtidig tjener auksjonshuset på at auksjonarius får et så høyt bud som mulig, ettersom de tar en prosentandel av prisen som salær - derfor burde man være forsiktig og sikker på hva man vil ha når man handler på auksjon.

Den kommende auksjonen vil ikke bli et engangstilfelle. Norsk Båtauksjon har i første omgang planer om å avholde én auksjon i måneden, men anlegget har kapasitet til å klargjøre hele 200 båter om gangen.

Dersom interessen og antallet båter vokser, vil man kunne by på båter to ganger i måneden.

Med den situasjonen som er i båtmarkedet nå, sitter mange forhandlere på store overskuddslagere fra fjoråret. Det er et marked som Norsk Båtauksjon sikter seg inn på, og du kan derfor finne splitter nye båter til salgs.

Hvis du er interessert i å gjøre et mulig båtkupp, kan du se auksjonskatalogen på Norsk Båtuksjons hjemmesider her.

Les også:

Kjøp båt NÅ!

Båtkupp til under 100.000

Når kjøper du båt?

Slik kjøper du bruktbåt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning