Gjestehavner: Risør

Risør er et flott anløspssted som hadde fortjent enda bedre havnefasiliteter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Byen

+ Kort vei til byen

+ Serveringsmuligheter

- Bryggeplass

- Avstand til serviceanlegg

Gjestehavnen i Risør ligger rett i innseilingen mot byen, lett tilgjengelig og synlig, uansett om du kommer sør eller nordfra. Den ligger relativt åpent til, med utsikt sørover mot Stangholmen og havgapet der.

Innerst mot byen ruver en solid steinmolo med fortøyning på begge sider, men den rommer ikke mer enn tre-fire turbåter på hver side. I tillegg har man lagt ut en lang, buet flytebrygge med plass til langt flere båter. Til sammen er det ca. 400 meter kaiplass.

Det er også gjesteplasser i indre havn. Da ligger du mer beskyttet mot vær og vind, men det er mer støy fra bil- og båttrafikk. Sommeren 2010 har man også fått større kapasitet på bensinstasjonen som ligger i indre havn, med ny flytebrygge og flere pumper. Den har i samme slengen byttet navn fra Esso til XY.

Kort vei til sentrum

Gjestehavnen i Risør ligger fem minutters spasertur unna torvet og indre havn, som utgjør et naturlig sentrum i byen. Her er det butikker, serveringssteder og Vinmonopol - alt i et blidt sørlandsk småbymiljø, som gjør Risør til en av de triveligste anløpsstedene langs Skagerakkysten.

Er du i det late hjørnet, behøver du ikke gå mange metrene til nærmeste serveringssted, som ligger tvers over veien for havnen.

Gjestehavnen i Risør har ikke noe eget servicebygg slik det er blitt vanlig andre steder. I stedet må man et par hundre meter av gårde til XY-stasjonen i indre havn, der det er et enkelt sanitær- og dusjanlegg. Det er ikke internett-tilgang i havnen.

Pålandsvind kan skape vansker

Havneprisen starter på 150 kroner pr. døgn for båter inntil 30 fot, 200 kroner for 30-45 fot og 250 kroner for over 45 fot. Bryggeanlegget har ikke all verden av plass og begrenset tilgang til vann og strøm, men er godt utrustet med fortøyningskroker. Det er kun anledning til å sidefortøye.

På deler av brygga kan det være en utfordring å manøvrere inntil hvis det blåser kraftig pålandsvind.

Her finner du mer informasjon om gjestehavnen i Risør: http://www.risor.no/no/Overnatting/Overnatting-i-Risor/Risor-Havn/

Her finner du informasjon om hva som skjer i Risør sommeren 2010: http://www.visitsorlandet.com/no/arrangementer/

Risør gjestehavn

  • Posisjon: N 58°43.228 E 009°14.453
  • Båtplasser: ca. 400 meter brygge
  • Fortøyning: Stenbrygge, flytebrygger.
  • Dybde: 1-3 meter
  • Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, vask, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel, drivstoff, apotek og helsetjeneste.
  • Pris per natt: 150-250
  • WLAN: Nei
  • Tlf: 37 14 96 00

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning