Gjestehavner: Lillesand

Midt i byen, med det beste av Sørlandet og lett jetset-flair.

Publisert Oppdatert

Det er ikke det minste merkelig at Lillesand og omegn er et av de mest populære feriestedene i sommer-Norge. Skjærgården rundt er fantastisk, og når du går forbi Saltholmen lykt og ser Lillesand åpenbare seg gjennom Sandgapet som en perle i en musling, føler du at kursen er godt satt.

Den lille fjordarmen og selve havnebassenget innenfor er svært godt skjermet for all slags vind og vær, vi har faktisk aldri vært i Lillesand og opplevd plagsom vind eller sjø i gjestehavnen.

Den opptar store deler av havnebassenget, med nesten 360 graders flytebrygge med utriggere på innsiden, som sørger for det er ca. 500 meter bryggeplass til disposisjon.

Internett

Havneavgiften varierer fra 150 kroner for båter på inntil 30 fot, 200 og 250 kroner for 30-40 og 40-50 fot. Over 50 fot betaler 35 kroner pr. meter eller bøyeplass til 300 kroner. Det er strøm og vann langs flytebryggene, og Lillesand Gjestehavn har trådløst internett.

Rolige vind- og strømforhold sørger for enkel fortøyning, og når du har satt beina på fast grunn, er det mye å glede seg over. Serviceanlegget med dusj, klesvask/tørk og toalett ligger et kvartal opp fra bryggene, ved rutebilstasjonen og turistkontoret. Havneavgiften kan betales her, eller hos vaktene som går runder i havnen.

Men den viktigste trivselsfaktoren er byen og måten den legger hele godsiden til i retning av havnen. Her er det små og store spisesteder et steinkast unna gjestehavnen, som sammen med torget og den lille sandstranden danner et naturlig samlingspunkt.

Lillesand er så velpleid og sørlandskoselig som du kan få det, uten at det blir overdrevet.


Vis Vi Menn Båt-havner i et større kart

Utstikkerne er godt utstyrt med vann og strøm.

Utstikkerne er godt utstyrt med vann og strøm.

Riking-faktor

I juli får Lillesand en små-posh, internasjonal atmosfære som ikke minst skyldes at "riking-faktoren" er en av de høyeste i landet. For noen kan det muligens bli litt mye av det gode, men det er utvilsomt et skuespill det kan være verdt å få med seg noen akter av, før man eventuelt setter kursen for en av de mange fristende uthavnene i området.

Se for øvrig http://www.visitsorlandet.com/no/arrangementer/ for en komplett oversikt over arrangementer i sommer.

Her finner du kommunens informasjonsside om gjestehavnen.

Lillesand gjestehavn

  • Posisjon: N 58°14.812 E 008°22.872
  • Båtplasser: ca. 150
  • Fortøyning: Flytebrygger med utstikkere.
  • Dybde: 1-5 meter
  • Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, vask, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel, drivstoff, apotek og helsetjeneste.
  • Pris per natt: 150-300
  • WLAN: Ja
  • Tlf: 37 26 17 50

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning