Storbyens gleder

Gjestehavner: Kristiansand

Kristiansand har flotte havnefasiliteter og byr på en smak av storbyferie.

Under Christiansten festning og bak moloen, ligger du trygt under Kristiansandsbesøket

Under Christiansten festning og bak moloen, ligger du trygt under Kristiansandsbesøket

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott havneanlegg

+ Bra serviceanlegg

+ Mange tilbud i nærområdet

+ Storbyfølelse

- Noe utsatt brygge på utsiden av moloen

- Trangt om plassen i juli

Som den klart største av byene ved Skagerakkysten har Kristiansand Gjestehavn dimensjonert seg deretter. Det er 200 plasser, de fleste av dem godt beskyttet bak et solid moloanlegg rett på vestsiden av Christiansholm Festning fra 1670-tallet.

Det er med andre ord ikke vanskelig å stikke ut kursen når du kommer inn på østsiden av Odderøya.

I tillegg til disse "baug-inn" plassene, har man også lagt ut endel bøyer i havneområdet og en L-formet utstikker. Særlig for båter på over 40 fot er dette et godt alternativt, men man skal da være klar over at med vind fra sør og sørøst blir det både merkbar sjøgang og vinddrag på utsiden.

Havneområdet ellers er godt beskyttet. Med en park på innsiden av moloanlegget, er det lite båttrafikk i gjestehavnområdet, og bare sporadisk biltrafikk på hovedbrygga kan forstyrre i en ellers rolig havn.

Egen sommerpris

I perioden 1. juni til 31. august betaler du 200 kroner for båter inntil 30 fot, 250 kroner for inntil 31-45 fot og 300 kroner for båter 46-60 fot. Utenom dette gjelder egne priser.

Det er et rommelig servicebygg i roten av den store utstikkerbrygga, som ved vårt besøk ga et ryddig og ordentlig inntrykk. Ved siden av de vanlige dusj/wc, vask og tørk-fasilitetene har servicebygget en enkel restaurant med øl- og vinbevilling.

Telenor leverer trådløst internett i havneområdet. Det er en liten sandstrand på området, mens den store Bystranda ligger noen hundre meter lenger øst.

Bredt tilbud

I enda større grad enn Arendal tilbyr Kristiansand en solid dose av storbylivets gleder. I Christian IVs kvadratur finner du det meste av underholdningstilbud, restauranter og handlemuligheter. Er du her på rett tid, kan du til og med får med deg et oppgjør i Tippeligaen på Starts storstue Sør Arena.

Baneheia er velegnet for en spaser- eller løpetur for å få fart i en vissen båtkropp, og vil du legge ut på tur litt nærmere havneområdet, er området på Odderøya både tilrettelagt og interessant.

Småbarnsforeldre kommer neppe utenom et besøk i Dyreparken, og bussforbindelsen er god. I samme område er også Sørlandssenteret, med storsentre som ikke står tilbake for noe.

Detaljert informasjon om havnen finner du på www.kristiansandgjestehavn.no

Informasjon om aktiviteter og attraksjoner i Kristiansand: http://www.visitsorlandet.com/no/arrangementer/

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning