Gjestehavner: Grimstad

Grimstad ønsker båtfolket velkommen med gjestehavn midt i sentrum.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Sentralt serviceanlegg

+ Bøyer for større båter

+ Havneverter

- Moderat bryggeplass

- Litt utsatt for sørvestlig vind

Gjestehavnen i Grimstad ligger plassert midt i sentrumsområdet av byen, med åpen innseiling fra fjorden sør for byen og mer kronglete, men godt merket innseiling østfra. Anlegget består av to pirer med flytebrygger.

Innerst på pir A, den østligste av de to, er det fast brygge og servicesenter. Det er også opplegg for septiktømming rett ved siden av gjestehavnen.

Det er plass til ca. 130 båter, og prisen starter på 200 kroner for inntil 32 fot, 250 kroner mellom 33 til 50 fot og 350 kroner for over 50 fot. Vann og strøm er inkludert.

Klar for grilling

Serviceanlegget er handikapvennlig, og har dusjer, toaletter, stellerrom samt utstyr for klesvask og -tørk. Man har også laget til grillsteder med sittegrupper. Det er trådløs internettilgang i havneområdet.

Grimstad Gjestehavn har havneverter som anviser plass på bryggene. På utsiden av pirene er det lagt ut bøyer slik at større fartøy også kan få plass. Dybden innerst i havna er begrenset til 1 meter.

Ved sørvestlig vind kan det ta godt, men det blir sjelden bølger å snakke om. På turistkontoret rett i nærheten kan du leie sykler. Grimstad Gjestehavn ligger nær butikker og serveringssteder i Grimstad sentrum.

Grimstad lander omtrent midt mellom Arendal og Risør på vår personlige sjarmskala. Spesielt havneområdet mangler noe av den maritime sjarmen båtturisten ønsker, men som ikke alltid stemmer like godt med hvordan moderne byutviklere ser saken.

Pir 2 i gjestehavnen i Grimstad.

Pir 2 i gjestehavnen i Grimstad.

Forfatterby

Grimstad bruker sin tilknytning til to av våre største forfattere ivrig i markedsførings- og aktivitetssammenheng. Henrik Ibsen hadde seks ungdomsår i byen, mens Knut Hamsun skrev mange av sine verk i her, og bodde på Nørholm rett på utsiden av Grimstad fra 1918.

Ibsenmuseet og Hamsuns ruslespor er noe å kikke nærmere på for den som er nysgjerrig. Det samme gjelder Ibsen- og Hamsundagene i begynnelsen av august.

Se for øvrig http://www.visitsorlandet.com/no/arrangementer/ for en komplett oversikt over arrangementer i Grimstad.

http://www.grimstadgjestehavn.no finner du detaljinformasjon om gjestehavnen.

Grimstad gjestehavn

  • Posisjon: N 58°20.435 E 008°35.819
  • Båtplasser: ca. 130
  • Fortøyning: Flytebrygger med utstikkere.
  • Dybde: 1-5 meter
  • Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, vask, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel,drivstoff, apotek og helsetjeneste.
  • Pris per natt: 200-350
  • WLAN: Ja
  • Tlf: 37 25 01 69

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning