Gjestehavner: Arendal

Stolte sjøfartstradisjoner gjenspeiler seg i en flott gjestehavn.

Pollen har utspilt sin rolle som gjestehavn, men tilbyr yrende liv i fellesferien.

Pollen har utspilt sin rolle som gjestehavn, men tilbyr yrende liv i fellesferien.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott og rommelig havn

+ Mange aktiviteter på området

+ Storbytakter over underholdsningstilbudet

- Noe strøm og sjø på de yte bryggene

- Sjarmløs bebyggelse i sentrum

Gjestehavnen i Arendal er et imponerende anlegg. To store flytebrygger, med flere mindre utstikkere på innsiden av hovedkaiene, gir bryggeplass for selv de største turbåtene.

Den første gjestebryggen ligger rett ved siden av Tyholmen Hotell, på vestsiden av Pollen. Det andre ligger noen hundre meter lenger ned mot Nidelven, og her finner du også et stort og velutrustet serviceanlegg, som i tillegg er oppgradert i år.

Ved siden av ca. 400 gjesteplasser er det gratis strøm, vann og internettilgang så langt kapasiteten rekker. Servicebygget har uteservering og salg av kioskvarer. Trenger du klesvask, har man industrivaskemaskiner, og er det kroppen som behøver en renselsesprosess, er det nye dusjer og omkledningsrom for året.

Kano- og sykkelutleie

På området finner du en pent anlagt gressplen for picnic og soling samt en sandstrand der små og store kan bade. Arendal Gjestehavn har også tømmingsanlegg for septik. Har du behov for å fornye beholdningen ombord, går det gratis buss til båtutstyrsforretning hver dag.

I tillegg kommer nå kano- og sykkelutleie. Du betaler 200 kroner døgnet for båter inntil 32 fot, og 250 kroner for båter over 32 fot.

Arendal Gjestehavn ligger litt utenfor sentrum, noe som ikke minst støymessig kan være en fordel. Uansett er det ikke mer enn fem minutters gange til Arendals sommersentrum blant de gamle bygningene på Tyholmen og den tidvis svært livlige stemningen på serveringsstedene rundt Pollen.

Stort tilbud

Som en moderne, mellomstor norsk by har Arendal et bredt utvalg av forretninger, restauranter og uteliv. Det går litt på bekostning av den småbysjarmen du finner i for eksempel Risør og Lillesand, men det sikrer i det minste variasjonen.

Selv om det blåser på utsiden av Galtesund, er havneområdet i Arendal for det meste godt beskyttet mot vind og sjø. Den store båttrafikken i havnen gjør at det blir en del hekksjø for de som ligger på utsiden av bryggene, og hvis vannføringen i Nidelven er stor, skal man være klar over en til dels kraftig nordlig strøm i havnen.

Spesielt i den østre havnen kan man være observant på de små fergene som transporterer folk fra Hisøya og Tromøya. Anløpet er rett på innsiden av innseilingen til gjestehavnen, og tålmodigheten med fritidsbåter som speider etter bryggeplass er forståelig nok ikke alltid den største.

Fergenettet har forresten også sine fordeler. Hvorfor ikke la båten ligge i fred en fin sommerdag og ta ferge ut til de flotte badestedene på Hove og Merdø?

Se for øvrig http://www.arendal.com/no/arrangementer/ for en komplett oversikt over arrangementer i Arendal.

www.arendalhavn.no finner du detaljinformasjon om gjestehavnen.

Arendal gjestehavn

  • Posisjon: N 58°27.399 E 008°45.899
  • Båtplasser: ca. 400
  • Fortøyning: Flytebrygger med utstikkere.
  • Dybde: 1-5 meter
  • Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, vask, ferskvann, vaskerom,strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel,drivstoff, apotek og helsetjeneste.
  • Pris per natt: 200-250
  • WLAN: Ja
  • Tlf: 37 01 30 70

Den østligste av gjestebryggene har utsikt til rådhuset, Norges nest største trebygning.

Den østligste av gjestebryggene har utsikt til rådhuset, Norges nest største trebygning.

Flere gjestehavner:

Havneguide Oslofjorden

Havneguide Sørlandet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning