Hansvik 630 ComfortSpeed

For den aktive båtbruker

Hansvik viser fram en solid og praktisk båt. Hils på nye 630 ComfortSpeed.

Publisert Oppdatert

Sett med norske øyne er Hansvik 630 ComfortSpeed en av de viktigste nyhetene her på båtmessa i Gøteborg. I disse tider florerer det ikke akkurat av nyheter, hvertfall ikke her til lands.

Og den nye modellen er kanskje rett båt til rett tid: Konseptet med lun styrehytte peker i retning av hytteeiere og båtfolk som er på sjøen året rundt, og ikke lar seg vippe av pinnen fordi en aksjespekulant eller tusen får problemer med likviditeten.

630 ComfortSpeed bærer preg av å være bygget av en produsent med lang erfaring. Hele båten er praktisk konstruert og den virker umiddelbart solid. God utnyttelse av plassen til både folk og last er viktig, noe førsteinntrykket tyder på at Hansvik har lykkes med. To personer kan sove under dekk, og et spyletoalett som standard gjør oppholdet mer lettvint.

Se Terje Bjørnsens bil og båtblogg her.

Kokemuligheter er også på plass, samt en liten vask og en smart fjøl som man enkelt trekker ut av skottet. Plassen i skap og skuffer er også god.

Utenbordsmotor

Utvendig styreposisjon er et av varemerkene på en båt som dette, og på det store akterdekket har man full kontroll samtidig som plassen er god til både vannsport eller fiske.

630 ComfortSpeed er beregnet for utenbordsmotorer, og Hansvik selv har målt 32 knop med en 115-hesters Tohatsumotor montert. Med 150 hester på hekken regner de med at 38 knop skal være innen rekkevidde. Minste motoralternativ er 90 hestekrefter.

Prototypen som vi fikk se her i Gøteborg får selskap av en modell med negativ vinkel på frontrutene, en båt vi kommer tilbake med detaljert test av så snart den er ferdig. Prisen for en velutstyrt båt med 115 hk, vil ligge i underkant av 600 000 kroner.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning