Bergen

Flott folkefest i Bergen

Bryggen i Bergen er fylt opp av vakre båter og tirsdag er det klar for alle tiders seilparade. Vi benytter anledningen til å se skutene før kursen legges mot Nederland og avslutningen av Tall Ships´ Races 2008.

Publisert Oppdatert

Det som av mange betraktes som ´Sjøens olympiske leker` startet i Liverpool i midten av juli, og første etappe i denne prestisjefylte regattaen ble avsluttet i Måløy. Siste uken har båtene beveget seg sørover og denne helgen har det vært feiret alle tiders skutefestival i Bergen.

Hele 74 seilbåter var oppankret i Vågen, og opp mot en halv million besøkende var ventet ned til sentrum av Vestlandets hovedstad i løpet av helgen. Flere av båtene har åpnet for besøkende som ønsker å komme om bord, og etter køen å dømme var skuta til sjeiken av Oman en svært populær båt.

Les også

Landets grommeste seilbåt

Nyskapende turbåt

130 år gamle seilskuter

Galeasen Loyal fra Norge og Far Barcelona fra Spania er også vel verdt å se. Begge båtene er bygd av Knut J. Volden i Hardanger og de mer enn 130 år gamle søsterskipene er også noen av de eldste seilskutene som deltar i den store kappseilasen. Skutefesten i Bergen fortsetter fram til tirsdag 12. august og avsluttes med seilparade.

Se oppdatert program for aktivitetene i Bergen her.

Les også

Fornuftig turbåt

Det er mer enn 4000 seilerne som deltar i regattaen, og spesielt for Tall Ships´ Races er kravet om at minst halvparten av mannskapet må være under 25 år. På første etappe var det norske Christian Radich som vant klassen for skværriggere. Det konkurreres i fire ulike klasser - avhengig av båtens størrelse - og siste etappe avsluttes i Den Helder i Nederland.

Se oversikt over skutenes posisjon under seilasen her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning