Simrad NSE

Flerfunksjon for turbåter

Den nye multifunksjonsplotteren Simrad NSE er spesielt tilpasset større fritidsbåter.

Publisert Oppdatert

Simrad Yachting har lansert en helt ny serie med multifunksjonsprodukter til større fritidsbåter. NSE-serien kommer i 8- og 12-tommers versjoner og koster henholdsvis ca. 36 000 og 49 000 kroner.

LED-display sørger for svært god lysstyrke og kontrast på skjermen, samt lavt strømforbruk. I følge Simrad er NSE-serien den første i sin klasse med denne skjermtypen. I tillegg skal prosessorkraften i NSE-serien gi navigering og zooming i kart uten ventetid.

Konkurrent fra Raymarine: Ny E-serie

Alle NSE-enheter har installert fullgode og detaljerte kart gjennom Navionics Platinium 3D kartografi. Altså ingen løsning der du får et mer eller mindre ubrukelig basiskart, og så må kjøpe egen kartbrikke. Ønsker du bedre kvalitet på bildematerialet som følger med kartene, kan du oppgradere til Platinium +.

Simrad NSE skal være godt tilpasset andre nye Simradprodukter, spesielt bredbåndsradaren BR24 og bredbåndsekkoloddet BSM-1. Med StructureScan ekkolodd skal du få uovertruffen kvalitet på side- og loddrett scanning, noe som i følge Simrad gir utrolige detaljer på bunnbildet: Vrak, fiskestimer og bunnformasjoner skal tre svært tydelig frem.

Til bil og båt: Garmin 620

Rimelig widescreen: Raymarine C-serie

Som en enhet for større båter, er også nettverksfunksjonene på plass: Simrads egen SimNet, men også de åpne Ethernet og NMEA 2000 standardene. En hovedenhet kan dermed sende informasjon til andre stasjoner, for eksempel på flybridgen.

Som et tegn på at samarbeidet med de andre selskapene i Navico-gruppen fungerer, forteller produktsjef Mike Fargo i Navico at Simrad har tatt de beste elementene innen betjening fra Northstar og Lowrance - eksempelvis hurtigknapper som kan programmeres for favorittoppsett.

Test: 12-tommers Garmin med touchscreen

Håndfri båttur med ny autopilot

Mer informasjon: Simrads nettside

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning