Serecraft 6200

Finsk miljøbåt

Resirkulerbar aluminium og elmotor skal sørge for miljøvennlig båtliv.

UKJENT PRODUSENT: Det finske firmaet Oy Weldmec AB har bygget denne båten av resirkulert aluminium.

UKJENT PRODUSENT: Det finske firmaet Oy Weldmec AB har bygget denne båten av resirkulert aluminium.

Publisert Oppdatert

Tekniske data:

Lengde: 6,20 m

Bredde: 2,10 m

Dypgang: 0,60 m

Vekt: 900 kg

Lastekapasitet: 600 kg

Pris ca. 360.000 SEK

www.weldmec.com

På båtutstillingen i Stockholm dukker det alltid opp en del ukjente båter i aluminium. Denne miljøbåten er bygd i Finland av firmaet Oy Weldmec AB. Til daglig er hovedproduktene tøffe arbeidsbåter bygd nøyaktig etter oppdragsgiverens spesifikasjoner, men man har altså tatt seg tid til å utvikle hva de selv kaller "Miljøbåten".

Den går på en liten elektrisk motor, og med fulladete batterier kan du cruise rundt i 5 til 6 timer med en marsjfart på mellom 4 og 6 knop. I det øyeblikket strømmen er slutt, er det bare å håpe at du har med et nødbatteri eller et sett årer og ikke har for lang vei hjem.

Les også:

Leker med fremtidsbåten

Sparer drivstoff med el-motor

VWs største båtmotor

Best nær land

Båten er selvlensende og bygd for CE-kategori C, hvilket betyr at den er beregnet for bruk i skjærgården. Imidlertid vil vi tro at båten passer best for mer beskyttet farvann på innsjøer og kanaler hvor det aldri er langt til land.

Innredningen er enkel med benker med stuverom og solide trinn med pulpit på hver side. Benker og dørk er belagt med isolerende plastbelegg og et snev av trefølelse får man gjennom rorkulten.

Aluminium

Båten bygges i vedlikeholdsfri aluminium - "alu for ever" - og står opplagt for en støyt. Den ser svært solid ut og vi kan så gjerne se at den har sine bruksområder.

Å lade batteribanken er ikke gratis og det betyr at kostnadene pr. nautisk mil er beregnet til en svensk krone pr. nautisk mil. Miljøbåten Serecraft 6200 er uten tvil miljøvennlig, men har sine spesielle bruksområder.

Les også:

Elmotor vil tukte 9,9-en

Årets viktigste båtmotorer

Bilene som forurenser minst

ELMOTOR: Båten har en elmotor som holder i 5-6 timer - så lenge du holder farten rundt 5 knop.

ELMOTOR: Båten har en elmotor som holder i 5-6 timer - så lenge du holder farten rundt 5 knop. Foto: Gratis

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning