Boot 2009

Det råeste på messa

På båtmessa i Düsseldorf finner man noen av verdens fineste og råeste båter. Men det er ikke bare båtene som er fine.

Publisert Oppdatert

Som på stort sett alle andre messer som dreier seg om biler, båter, verktøy og alt annet vi mannfolk tenker mest på, er også damer et naturlig innslag på båtmessen i Düsseldorf.

Det allerede store øyet, som har sendt bilder av verdens grommeste båter videre inn i hjernen, blir plutselig dratt vekk. Meldingen fra kollegene er klar: Dette må foreviges. For vakre damer og flotte båter hører liksom sammen, hvorfor kan bare fantasien fortelle.

Ikke vonde å be

Som vanlig er ikke messe-babes vonde å be når jeg på stotrende engelsk spør om et bilde. Det er ikke første gang de poserer, for å si det sånn. Det tar heller ikke lang tid før andre med kamera i hendene kommer til. Damene blir stående, jeg går videre.

Det er ikke bare messejentene som skinner under flomlyset. Her finner vi alt fra de blankeste grenrør på store amerikanske racingmotorer til amfibiebiler og Nor-Tech-speedbåter. Det ene slår det andre og det er lett å komme bort fra makkeren når begge strener til hver sin kant på jakt etter det perfekte bildet.

Les også:

Til å ta og føle på

Godbitene følger på rekke og rad - den ene standen overgår den andre. Det er ikke bare jeg som fysisk må ta og føle på de rustfrie grenrørene på en utrolig strøken Mercury 600 Sci racingmotor. De blå remhjulene i aliminium er ren og skjær ingeniørkunst. Navnet er dekkende nok, for her er det 600 kompressormatede gamper på boks.

En slik motor hører hjemme i en rå båt, men blir en liten pingle sett i forhold til hva vi finner på Nor-Techs stand. Jetmotorer på tusenvis av hestekrefter er liksom en helt annen liga. Her er det racing for alle penga, både innvendig og utvendig. Store sentralstilte turtallsmålere og heftige bøttestoler preger interiøret, mens de brutale linjene dekket med heftig motivlakk kjennetegner eksteriøret. Heftig.

Lekebutikk for far

Men det er ikke bare tøffe båter, store motorer og vakre damer som vekker oppmerksomhet på denne messa. Plutselig kommer vi inn i hallen der alle mulige duppeditter hører hjemme. Vannscootere, vannski, wakeboard, Sea-Doo undervannsjet og ikke minst Jetlev-Flyer. Det ultimate leketøyet for en solfylt dag på sjøen. Se video av denne her.

Det hadde ikke vært vanskelig å svi av store summer på båt og moro på denne messa, men økonomien setter desverre en stopper for det for denne journalistens del. Noen ganger er det kanskje like greit å drømme seg litt bort, jeg fikk i hvert fall kick nok av bare det.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning