Raymarine C-serie

C-moment med widescreen

Tre nye modeller med widescreen gir 25 % større skjermflate.

Publisert

Raymarines C-serie er kjent som robuste elektronikkinstrumenter. I 2009 kommer det en helt ny C-serie på markedet, med skjermer i det moderne bredformatet. Det er spesielt når du skal vise flere skjermbilder samtidig at de brede skjermene har sin styrke.

De nye C-modellene heter C90W, C120W og C140W. Modellnavnet viser til skjermstørrelsen. 9-tommers modellen har en oppløsning på 800x400, mens de to største modellene skilter med 1280x800 piksler, noe som burde borge for detaljerte og skarpe kartbilder. LCD-elementet og glasset er laminert, noe som skal gi bedre lesbarhet i sollys, økt kontrast og innsynsvinkel.

I likhet med den tidligere lanserte A-serien, skal C-serie produktene være klare rett ut av boksen. Innebygget antenne, GPS-mottager og ferdig installerte kart sørger for det, men vi tipper nok de aller fleste vil kjøpe Navionics Platinum eller Gold kartbrikker for mer detaljer og presisjon.

Les mer om Raymarine her

C-serien har fått kraftigere prosessor samt egen grafikkprosessor. Det skal sikre rask oppdatering, ikke minst i kombinasjon med 3D kartvisning. SeaTalk sørger for at enheten snakker med andre instrumenter, og man kan med SeaTalkhs eksempelvis sette to skjermer i nettverk sammen digitalt ekkolodd og digital radar. Med Raymarines nye SPX autopilot kan du aktivisere denne direkte fra skjermen, og det er også mulig å vise motordata på skjermene. I tillegg til Raymarines SeaTalk-system støtter C-serien de vanlige NMEA-standardene.

Enhetene er tilpasset de nye lukkede digitale radarantennene fra Raymarine på 45 eller 60 cm. Begge har en utgangseffekt på 4 kW. I tillegg kan du bruke de kraftigere åpne antennene, enten i HD Digital eller Super HD Digital versjon.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning