Hold båten under tak

Hotell gir enkelt båthold

Å ha båten på hotell året rundt gir enklere båthold. Sett deg i bilen og slå nummeret til båthotellet, så står daycruiseren på vannet innen du er fremme ved marinaen.

Det er båter under 30 fot som er mest aktuelle for helårslagring i båthotellet.
(Sjur M. Moe for LOF Arkitekter)

Det er båter under 30 fot som er mest aktuelle for helårslagring i båthotellet. (Sjur M. Moe for LOF Arkitekter)

Publisert Oppdatert

Ok. Jeg vet at jeg banner i kirka her. Mange sjøulker sverger til at båtene bør stå på vann året rundt. Enda flere ser på båtpussen som en viktig del av båtkulturen.

Men faktum er likevel at fritidsbåtflåten ikke lenger utgjøres av en engere krets båtnerder med pipetobakk og KNS-lue. Horder av nye og til dels mindre kulturtro skjærgårdsbrukere er kommet til de siste 10-15 årene, og salget av båter av typen skjærgårdsjeeper og daycruisere har vært høyt.

Mange av disse relativt ferske båteierne holder til i Osloregionen, og vil nok være nysgjerrige på planene Oksenøya Marina har for et helårs båthotell.

- Da slipper man mye av det tradisjonelle vedlikeholdet. Og båten kan ligge uten presenning, forklarer Leif Arne Fornebo i BundeGruppen, som eier Oksenøya Marina.

Rent praktisk vil det være slik at båten din har en fast plass i en reol, og etter ønske hentes ut av en truck og sjøsettes i en poll.

- Dette skal skje fort. Du kan sette deg i bilen, ringe til oss og si at du ønsker båten din satt på vannet - og så skal alt være klart etter bare noen minutter, sier Fornebo.

Slik håper utbyggerne at Oksenøya Marina skal fremstå etter hvert. Båthotellet er lokalisert i midten, foran den kunstig bygde pollen.
(Sjur M. Moe for LOF Arkitekter)

Slik håper utbyggerne at Oksenøya Marina skal fremstå etter hvert. Båthotellet er lokalisert i midten, foran den kunstig bygde pollen. (Sjur M. Moe for LOF Arkitekter)

Utsatt byggestart?

Båthotell er ikke noe nytt i Norge. Riktignok tilbyr de fleste kun vinterlagring, men det finnes allerede tilbud om helårsopphold under tak for mindre fritidsbåter.

Oksenøya Marinas båthotell er på sin side en del av en plan om å bygge ut denne marinaen på Fornebu ved Oslo til et anlegg som skal tilby det aller meste. Selve båthotellet er tiltenkt en sentral plass, og skal kunne huse rundt 100 båter.

- Det er båter uten flybridge, gjerne i størrelsen 20-30 fot, som vil være den viktigste målgruppen for hotellet. Båtene vil stables tre i høyden, med en presenning mellom hver båt, forklarer Fornebo.

Men også BundeGruppen har merket finanskrisen. I utgangspunktet skulle Oksenøya Marinas båthotell stå klar høsten 2010, men det er mulig at utbyggingen utsettes noe. Forhåndsinteressen avgjør dette.

- Vi har allerede flere som har meldt sin interesse, uten at vi har markedsført båthotellet noe særlig, sier en optimistisk Leif Arild Fornebo.

Prisen for å ligge på dette båthotellet blir noenlunde den samme som prisen for en båtplass ute. Det vil si 30 000 kroner for en helårsplass for en båt på rundt 20 fot. Mye penger for de fleste, men muligens verdt det for deg som vil ha et enklest mulig båthold?

Les også:

Båtkupp til under 300.000

Båtkupp til under 600.000

De beste bruktbåt-kjøpene

Verdens mest romantiske hoteller

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning