Bruktfakta

Markedet: Det er et meget godt utvalg av Askeladden 435 Lite som bruktbåt.

Pris: Ca. 40 000-75 000 kroner.

Motor: 10-30 hk

Årsmodeller: 1998-2008

Pluss: God plass, høyt fribord, svært stabil.

Minus: Enkel innredning, hard gange i bølger.

Produsent: www.askeladden.no

Askeladden 435 Lite er ikke den beste kjørebåten i klassen. Til det er bunnen litt for flat, slik at selv ganske små bølger merkes godt.

Da viser også den enkle innredningen seg fra sin dårligste side. Det er harde og flate tofter, så om du er på en litt lengre tur anbefaler vi å ta med noen puter.

Men båten har også positive sider. En av de viktigste er at den er relativt rommelig og stabil. Dessuten setter vi pris på et av Askeladdens varemerker: Det høye fribordet og ditto innvendige skrogsider. Dermed kjennes båten trygg for barn, og for voksne som skal lene seg ut fra rekka.

435 Lite er utstyrt med et meget enkelt interiør med tre tofter - én akter, én midtskips og én i baugen. Den midtre toften kan fjernes ved behov. Den enkle innredningen er praktisk når du skal fiske eller transportere gjenstander. Men den største stuveplassen har du ikke.

Bruktbåt brukt Askeladden 435 Lite=

STUVEPLASS: Under aktertofta får du plass til det mest nødvendige i Askeladden 435 Lite © Terje Bjørnsen

Hvor mange skal du frakte?

Motorisering på Askeladden 435 Lite blir et spørsmål om hva du bruker båten til: Med 9,9 hk går båten drøyt 15 knop med to personer om bord.

Det er fort nok for dette skroget, men har du ofte flere personer eller last i båten, vil en 10-15 hk fort falle under planingsterskelen og klare bare 7-8 knop.

Det beste argumentet for å kjøpe båten med større motor, er at du trenger å få den i plan med flere mennesker om bord. Dessuten kan det være behagelig for ørene å kunne slå av litt på gassen på lengre transportstrekk.

Med en 25 hk planer den med fire voksne. Kvaliteten på båten er god, og som en enkelt og rimelig familiebåt gjør denne nytten.

Tekniske data

Lengde: 4,36 m

Bredde: 1,81 m

Vekt: 280 kg

Maks ant. pers: 5

Fart med 25 hk: 25 knop

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!