Uttern D55 gir inntrykk av å være større enn sine 5,5 meter. Plassen er svært godt utnyttet, og førerposisjonen er trukket langt fram, noe som gir god plass til å bevege seg om bord.

Det er god plass til tre voksne på akterbenken, i tillegg til fører og passasjer. Og man har også funnet rom til to små bord som kan vippes opp og brukes til en liten piknik om bord.

Vil du unngå søl ved ombordstigning, er veien via luka i vindskjermen og ned i cockpiten det beste alternativet. Vel nede i cockpiten gjør det høye fribordet at man sitter trygt, tørt og beskyttet mot motorstøy.

I en båt på under seks meter er det begrenset hva en kan vente seg av overnattingsmuligheter. Er du 1,80 eller mindre, kan du til nød overnatte, men er du bortimot 1,90, vil vi ikke anbefale det.

Les mer

Frisk satsing: Test Uttern D62 2011-modell

Båten som har alt: Test Uttern D66 2008-modell

Uttern D55 bruktbåt=

KLASSISK: En helt vanlig, og veldig grei cockpitutforming i Uttern D55. Den finnes også som bowrider og heter da T55. © Frederik Finnes

Bra med 90 hk

Ute i bølgene skjønner vi raskt at D55 har et relativt sporty skrog, til tross for sitt litt trauste utseende. Det er spissere enn på mange av konkurrentene, og virker helstøpt når vi gir litt på i bølgene. Båten synes å være sjøsterk, størrelsen tatt i betraktning.

Litt bruk av trimknappen må til når vinden veksler mellom forfra, bakfra og inn fra siden, men ikke mer enn at også førstegangsbrukere kan greie det. Til gjengjeld er landingene alltid myke, og man sitter tørt både på førerplass og i aktersofaen.

En toppfart på rundt 34 knop med Mercury 90 hk er også tilstrekkelig til hverdagsbruk. Uttern T55 er nær identisk med D55, men har bowriderløsning med sitteplass i baugen i stedet for liten kabin.

Les mer

Bruktbåt: Tre fine daycruisere

Slik kjøper du bruktbåt

Uttern D55 bruktbåt

DET DU TRENGER: Førerplassen i Uttern D55 har de viktigste elementene godt plassert. © Frederik Finnes

Bruktbåt: Uttern D55

  • Markedet: Det er et svært godt utvalg av brukte Uttern D55 og T55 (bowrider) til salgs.
  • Pris: Ca. 160-310 000 kroner
  • Motor: 90-115 utenbords, også med 120 hk diesel hekkaggregat
  • Årsmodeller: 2002-2010
  • Pluss: Praktisk og rommelig, trygg i sjøen
  • Minus: Enkel innredning og finish
  • Produsent: www.brunswickmarinenorway.no
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!