Bruktfakta

Pris: 340 000-380 000 kroner.

Markedet: Et lite merke betyr færre brukte på markedet. Her må man følge nøye med.

Motor: Evinrude E-TEC 115-200.

Vi ville gått for en mellomting.

Årsmodeller: 2007-2009

Importør: www.ballisticboats.no Pluss: Fine sjøegenskaper, brukervennlig, robust.

Minus: Litt kjedelig interiør, ikke velkjent merke.

Den engelske produsenten Ballistic får sine båter bygget i Sør-Afrika. For uinnvidde kan det opp-lyses om at dette er et kvalitetstegn. Få andre land har en kultur for RIB-bygging som sørafrikanerne, og det merkes i byggekvaliteten. 650 SE kan kanskje se litt ordinære ut i designen, men har til gjengjeld et svært velkjørende skrog. Det beste er at du ikke trenger å betale for "pynt" av ulik slag: Dette er en renspikket bruksbåt med enkelt interiør som tåler juling.

Den beste sitteplassen, om ikke den luneste, er innstøpt foran på konsollen. De øvrige passasjerene får plass i V-benken i baugen. Denne blir også raskt omformet til en stor solseng ved hjelp av en innleggsplate, eller du kan sette opp et lite bord for rastepausen. 650 har samme bredde som flaggskipet 780, noe vi kjenner på en stabil gange i sidesjø. Til gjengjeld virker båten en smule overmotorisert med 200 E-TEC H.O. Ved toppfarten på knapt 50 knop danser Ballisticen litt i vinden, men klarer seg utmerket ved 45-46 knop.

Her kan du se alle våre båttester

Les ekspertenes bruktbåttips her

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!