Bruktfakta

Pris: 200 000-240 000 kroner.

Markedet: Til våren vil du nok se flere av disse ute. Stort importør- og forhandlernett.

Motor: Evinrude E-TEC 75-90

Årsmodeller: 2006-2009

Importør: www.fischemarine.no

Pluss: Fin badebåt, velkjent merke, ryddig.

Minus: Begrensende kjøreegenskaper.

Zodiac er verdens klart mest profilerte RIB-merke og har nærmest vært synonymt med Rigid Inflatable Boat i flere tiår. Forspranget franskmennene en gang hadde, er nok innkjørt i dag, men båtmerket er fortsatt sterkt og bygger varierte serier for ulikt bruk og behov.

Medline II er en fullt brukbar landstedbåt for dem med størst fokus på badelivet. Dette er en bred og stabil 17-foter med en grei konsoll med førersetet på akterbenken, samt en stor solseng med under-liggende stuverom mot baugen. De fleste bruktbåtene av typen vil ha targabøyle montert. Medline II er utstyrt med pongtonger i PVC-materiale, noe som gjør dem enklere å lappe enn hypalon-neopren.

Vil du ha en kjøreglad båt, bør du imidlertid gå for noe annet. Medline-serien har nemlig butte skrog, og testbåten vi kjørte kaviterte lett.

Båten klarer seg derfor lenge med en 75 hk motor, da gjør den rundt 31 knop. Motoren vil i de fleste tilfeller være Evinrude fordi Fische Marine på Sætre står for importen både av båt og motormerke.

Her kan du se alle våre båttester

Zodiac fornyer seg

Her er ekspertenes bruktbåttips

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!