BOOT 2009: ELEGANCE 122 RPH

Dette er messas største

Vi har vært om bord på Düsseldorf-messas aller største båt – den 122 fot lange Espresso.

Sist oppdatert

Tyske Drettman-group har, i år som i fjor, den desidert største båten på verdens største innendørs båtmesse. Elegance 122 RPH er som navnet tilsier hele 122 fot lang. Det vil si 38 meter med stål, luksus og treverk.

Båter som dette blir spesialbygget etter kundens ønsker, og kan derfor bli akkurat så overdådig som du måtte ønske. Denne båten har blitt døpt "Espresso", og eies av en gresk mann med fryktelig mye penger på bok.

Med fem kabiner for eieren og hans gjester, tre mannskapslugarer og seks bad, så bør ikke plassen være noe problem. Utearealene er enorme, og på flybridgen er det blant annet plassert flere solsenger.

I maskinrommet sitter det to 16-sylindrede MTU-motorer på 7300 hester hver. De gigantiske motorene kan kontrolleres fra tre forskjellige steder i båten. Båten har selvsagt en vanlig styreposisjon inne, og kan i tillegg styres fra både flybridgen og akterdekket. Praktisk når man skal manøvrere 38 meter båt i trange havner.

Dieseltankene rommer drøye 18.000 liter, og båten kan produsere sitt eget ferskvann. Det gjør at den kan oppholde seg ute på sjøen i lange perioder.

Materialvalgene er gjennomført eksklusive. Eik og valnøtt går igjen, og det samme gjelder rustfritt stål og diverse skinnvarianter.

Vi lar bildene tale for seg.

Denne saken ble første gang publisert 24/01 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også