"Blått hav-pris" for grønt sjøliv

Vi Menn Båt og Klikk Båt innstifter miljøpris som skal fremme bærekraftig båtliv.

Beneteau Monte Carlo 37 Open

Beneteau Monte Carlo 37 Open Foto: Terje Bjørnsen

Publisert Oppdatert
MILJØVENNLIG BÅTPRIS: Vi Menn Båt-redaktør Terje Bjørnsen mener Blått hav-prisen er rett pris til rett tid.

MILJØVENNLIG BÅTPRIS: Vi Menn Båt-redaktør Terje Bjørnsen mener Blått hav-prisen er rett pris til rett tid. Foto: Nordlien, Egil

- Dette er rett pris til rett tid, sier Vi Menn Båt-redaktør Terje Bjørnsen. Bladet han leder har 260.000 lesere, og er med det landets desidert største båtblad. I tillegg er han sjef for redaksjonen som lager artikler og videoer til Klikk Båt.

- Med tanke på lesertallet vil vi nå ut til mange med våre tanker bak prisen. Båtbrukere og båtbransje har et felles behov for miljøvennlig båtliv, sier Bjørnsen.

Prisen, som altså skal fremme både av miljøvennlig båtliv og vannsport, skal deles ut første gang under åpningen av båtmessen "Sjøen for Alle" på Lillestrøm 13. mars neste år.

Prisen deles ut i fire kategorier:

  • Båter og/eller båtbyggere

Båter og/eller båtbyggere som viser engasjement og konkret utvikling innen økovennlige produkter eller produksjonsmetoder.

  • Produkter

Marine produkter av alle kategorier som er miljøvennlige og har et potensial for å oppnå utbredt anvendelse.

  • Tjenester

Tjenesteytende virksomheter som bidrar til å dempe negative miljøeffekter av båtliv.

  • Holdningsskapende virksomhet

Enkeltpersoner, foreninger eller andre som aktivt og effektivt promoterer økovennlig båtliv.

Vinnerne vil i tillegg til en plakett blant annet få retten til å benytte "Blått hav"-symbolet i sin profilering. Juryen vil bestå av representanter for bransjen, miljøvernorganisasjoner, teknisk ekspertise og bladets redaksjon.

- Vi Menn Båt og Klikk Båt ønsker å sette positivt fokus på de utfordringene vi har, slik at både denne og kommende generasjoner kan nyte fritidsbåtens gleder. Vi håper at denne prisen vil skape oppmerksomhet og engasjement rundt miljøutfordringene for båtfolk og båtbransje, slik at disse blir prioritert i utviklingen av nye produkter og anlegg, sier redaktør Terje Bjørnsen.

Les også:

Kjører 6400 nm på én tank

Krysser Atlanteren på én tank

Miljøvennlig fra Volvo Penta

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning