Billig bruktbåt til salgs

Bruktbåtkupp: Ubegrenset

Klikk Båt har sjekket bruktmarkedet og gjort sine valg.

Foto: Fotomontasje: Scanpix/Terje Bjørnsen/Pål André Skogen

Publisert Oppdatert

Har du noen kroner på bok som du har tenkt å bruke på båt, kan krisetid faktisk være en god tid. I trangere tider er båt noe av det folk velger bort først. Dermed øker tilbudet for deg som skal kjøpe.

Ekspertene mener derfor at båter generelt er blitt 15-20 prosent billigere i år enn de var for et år siden.

Klikk Båts erfarne journalister har sett på hva som finnes på ulike nettsteder, i bruktbåtblader og hos et utvalg forhandlere. Det har resultert i en serie artikler om hva du kan få i ulike prisklasser.

Her får du ekspertenes valg uten prisbegrensning. Les og bli inspirert!

Favorittbåtene til under 100.000 kroner finner du her

Favorittbåtene til under 300.000 kroner finner du her

Favorittbåtene til under 600.000 kroner finner du her

Favorittbåtene til under 1.000.000 kroner finner du her

Les også:

Slik kjøper du bruktbåt

Huskeliste ved bruktbåtkjøp

Terje Bjørnsen, redaktør

Hytte ved sjøen, hele dagen i båt. Det er Vi Menn Båt-redaktørens sommerrefreng. Her er hans millionvalg.

Ubegrenset: Nimbus 35 Nova 2006

Akkurat denne båten lå ikke langt fra båtplassen til Vi Menn Båts langtestbåt i 2008, og frembrakte må-ha følelsen hver gang jeg passerte til og fra. Dette må være den ultimate walkaround og hyttebåt, samtidig som overnattingskapasiteten for ham og henne er mer enn god nok. Masse utstyr, 2xD4-260 med 170 timer og importøren som selger. Ja takk, for drøyt to millioner.

Arne Otto Iversen, frilansjournalist

Med kajakk som hobby og seil- og trebåter som lidenskap gjør Lillesand-baserte Arne Otto sine valg.

Ubegrenset: Skonnert

Hvem bærer ikke på drømmen om den store dyptvannsseilasen? For den nette sum av kr 2,4 millioner trenger du ikke lengre drømme, men kan umiddelbart legge ut på ferden mot de karibiske øyer. Ønsker du heller å seile i nordlige farvann kan det opplyses at skuta er utstyrt med både peis og skorstein. Skonnerten ble sjøsatt for åtte år siden, og det er en båtforhandler i Bergen som formidler salget.

Bengt-Erik Iversen, frilansjournalist

Bengt-Erik har testet og til og med konstruert båter siden vi andre gikk i sleng/kortbukser på 70-tallet. Her er hans valg til under én million kroner.

1 000 000: Scand Baltic 1999

Selv om produsenten for tiden ligger på ryggen vil dette fortsatt være en populær familiebåt - en "flytende hytte" med fem faste køyer (3-kabin-løsningen). Det er produsert over 1000 båter og hvordan bruktprisene vil utvikle seg er litt spennende. Kanskje stiger de i og med at det for tiden ikke bygges nye? Det er flere modeller på markedet (fra 600 000), men kun de senere årsmodeller byr på 3-kaninløsningen. Annonsen beskriver en velutstyrt båt, oppdatert og lagret inne.

Frederik Finnes, journalist

En tidløs sportscruiser står øverst på Frederiks ønskeliste.

Ubegrenset: Windy 34 Khamsin 2003

Windy 34 Khamsin med 2 x VP KAD 300 eller lignende: Fantastisk flott, klassisk og tidløs sportscruiser. Kanskje den beste sjøbåten i sin klasse. Høy kvalitet og bra finish. Dette er først og fremst en dagsturbåt, med fokus på cockpitinteriør. Selges nå for mellom 1,6 og 2,3 millioner (2004-2006 mod.), som er bra i sammenhengen.

Terje Haugen, journalist

Designkonservativ puritaner fra vest som liker røffe bruksbåter.

Ubegrenset: 2001 Targa 37

Denne tunge perlen fra finske Targa har gått kommersielt og den trolig også bygget etter profesjonelle krav (passasjertrafikk). Sikkert fått profesjonelt stell også. Dette kan slå begge veier, men her får du i alle fall med deg familien til sommeren og samtidig som helårsegenskapene er solide. Garantert båtliv hele året. Går som en stridsvogn i sjøen. Prisen er oppgitt til 1 600 000 kroner.

Foto: Foto: Terje Haugen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning