Billig bruktbåt til salgs

Båtkupp til under 100.000

Klikk Båt har sjekket bruktmarkedet og gjort sine valg.

SPAR TUSENLAPPER: I følge ekspertene er det mulig å spare mange tusenlapper på båtkjøpet i disse dager.

SPAR TUSENLAPPER: I følge ekspertene er det mulig å spare mange tusenlapper på båtkjøpet i disse dager. Foto: Fotomontasje: Scanpix/Terje Bjørnsen/Pål André Skogen

Publisert Oppdatert

Har du noen kroner på bok som du har tenkt å bruke på båt, kan krisetid faktisk være en god tid. I trangere tider er båt noe av det folk velger bort først. Dermed øker tilbudet for deg som skal kjøpe.

Ekspertene mener derfor at båter generelt er blitt 15-20 prosent billigere i år enn de var for et år siden.

Klikk Båts erfarne journalister har sett på hva som finnes på ulike nettsteder, i bruktbåtblader og hos et utvalg forhandlere. Det har resultert i en serie artikler om hva du kan få i ulike prisklasser.

Her får du ekspertenes valg i klassen opp til 100.000 kroner. Les og bli inspirert!

Les også:

Slik kjøper du bruktbåt

Huskeliste ved bruktbåtkjøp

Terje Bjørnsen, redaktør

Hytte ved sjøen, hele dagen i båt. Det er Vi Menn Båt-redaktørens sommerrefreng. Her er hans 100.000-kronersvalg.

100 000: Yamarin 4410, 2007/08

Dette er en liten skjærgårdsjeep som har større egenskaper enn antall fot skulle tyde på. Jeg fant en 2007-utstillingsbåt som ikke har vært på sjøen, sammen med en 2008-modell Yamaha F40 som både går pent og gir båten toppfart på ca. 30 knop.

Fire-fem personer har det bra om bord, og sjøegenskapene er både trygge og gøyale. Ekstra sikkert at denne selges gjennom merkeforhandler.

Les også: Klikk Båts Yamarin-tester

Arne Otto Iversen, frilansjournalist

Med kajakk som hobby og seil- og trebåter som lidenskap gjør Lillesand-baserte Arne Otto sine valg.

Foto: Foto: Terje Bjørnsen

100 000: Ekstrem havkajakk

Reval kayaks Extreme Type-R er en havracer i proffklassen og av den grunn utenfor rekkevidde over hva en vanlig turpadler egentlig trenger av redskap. Listeprisen er kr 36 000, men det må vel det kalles en grei handel når selger trekker av drøye sju tusen kroner på demobrukte kajakk og tilbyr 615 centimeter med linjelekkert design til kr 28.800.

Plusser man på med en skikkelig padleåre, er alt klart for gode nær-havet-opplevelser.

Les også: Test av kajakker

Bengt-Erik Iversen, frilansjournalist

Bengt-Erik har testet og til og med konstruert båter siden vi andre gikk i sleng/kortbukser på 70-tallet. Her er hans valg til under 100.000 kroner.

100 000: Draco 2000, 1979

Foto: Faksimile: Finn.no

Så sant man ikke har behov for en ren hyttebåt eller båt bare for "å komme ut til holmen", er det ikke rare båten man får for under 100.000. Men ser man på litt eldre båter, finnes gode muligheter.

Draco 20 er en aktuell båt. Det finnes mange båter i markedet - fra ca. 45.000 til 80.000 kroner. Jeg har sett flere bra båter av denne typen. Draco 2000 har et godt skrog, og DC-modellen kan også by på overnattingsplass i kabinen.

Det er avgjørende at motoren er byttet eller godt vedlikeholdt. Spesielt må bensintank, bensinslanger og utluftingsslange/vifte sjekkes grundig.

Båten jeg fant til 75.000 må være et funn om opplysningene i annonsen stemmer! Her er mye skiftet og det gis garanti på motoren. Med 100 000 i lomma kan man også kjøpe hengeren.

Frederik Finnes, journalist

Fartsdemonen i redaksjonen har ikke uventet plukket fram en kjørefavoritt i prisklassen.

100 000: Buster M, 2008

Buster M (30-40 hk): Artig og solid liten båt som er robust nok til helårskjøring. Er fin både til vannsport og fiske, lett å holde ren og enkel å frakte. Verdien holder seg også bra på disse båtene.

Foto: Faksimile: Finn.no

Les også: Test av Buster XS-R

Terje Haugen, journalist

Designkonservativ puritaner fra vest som liker røffe bruksbåter.

100 000: Pioner 17 Supersport, 2006

Denne har fått noen år på baken nå, og den dukker derfor opp i ulike versjoner i bruktmarkedet. Dette er trolig den mest optimale familiefarkosten for de med små villbasser i huset.

Supersporten oppfører seg nesten som en glassfiberbåt og har aluminiumsskrogets kvaliteter. Tåler det meste, og kan slenges på hengeren eller i fjæra når du er ferdig. Denne vipper over 100 00 kroner i noen tilfeller.

Foto: Foto: Frederik Finnes

Les også: Test av Pioner 15 Viking

Foto: Faksimile: FInn.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning