Billig bruktbåt til salgs

Båtkupp til under 1.000.000

Klikk Båt har sjekket bruktmarkedet og gjort sine valg.

Foto: Fotomontasje: Scanpix/Terje Bjørnsen/Pål André Skogen

Publisert Oppdatert

Har du noen kroner på bok som du har tenkt å bruke på båt, kan krisetid faktisk være en god tid. I trangere tider er båt noe av det folk velger bort først. Dermed øker tilbudet for deg som skal kjøpe.

Ekspertene mener derfor at båter generelt er blitt 15-20 prosent billigere i år enn de var for et år siden.

Klikk Båts erfarne journalister har sett på hva som finnes på ulike nettsteder, i bruktbåtblader og hos et utvalg forhandlere. Det har resultert i en serie artikler om hva du kan få i ulike prisklasser.

Her får du ekspertenes valg i klassen opp til 1.000.000 kroner. Les og bli inspirert!

Favorittbåtene til under 100.000 kroner finner du her

Favorittbåtene til under 300.000 kroner finner du her

Favorittbåtene til under 600.000 kroner finner du her

Les også:

Slik kjøper du bruktbåt

Huskeliste ved bruktbåtkjøp

Terje Bjørnsen, redaktør

Hytte ved sjøen, hele dagen i båt. Det er Vi Menn Båt-redaktørens sommerrefreng. Her er hans millionvalg.

1 000 000: Saga 29 2002

Her bryter jeg for en liten stund ut av min hyttebåt-vinkling og ser meg selv på oppdagerferd langs skandinaviske kyster, uavhengig av årstid og værforhold. En robust, halvplanende turbåt med en relativt nøysom 222 hk fra Yanmar. Én eier har kjørt 890 timer, og bildene gir et velstelt inntrykk.

Arne Otto Iversen, frilansjournalist

Med kajakk som hobby og seil- og trebåter som lidenskap gjør Lillesand-baserte Arne Otto sine valg.

1 000 000: Inter 9000

Snekka fortjener en renessanse og gleden ved å reise langsomt bør igjen fremheves som et ideal. Med lavt drivstofforbruk og ditto redusert utslipp av klimagasser er Inter 9000 en verdig representant for god, norsk båtbyggerkunst. Utropsprisen på den 30 fots store båten er kr 825 000.-, og med tilnærmet ny maskin og lang utstyrsliste bør alt ligge til rette for mange år med problemfritt båtliv.

Bengt-Erik Iversen, frilansjournalist

Bengt-Erik har testet og til og med konstruert båter siden vi andre gikk i sleng/kortbukser på 70-tallet. Her er hans valg til under én million kroner.

1 000 000: Sea Ray 315 2004

I prisklassen opp til en million og like over er det stort utvalg. Sikkert mulig å prute en del - derfor kan man med en ramme på en million se på litt dyrere båter i prisforlangende. Mange bra tilbud på kjente merker - eksempelvis NB, Viknes og Saga. Ut fra hva man har behov for, har jeg funnet to svært spennende objekter til rundt 950.000. Sea Ray har god byggekvalitet og dette er en moderne båt med gode kjøreegenskaper. Velutstyrt og tydeligvis samvittighetsfullt behandlet. Med båten følger umontert "chip-set" for trimming av motorene: La det ligge i esken - motorene slites ut fortere! Ellers en velutstyrt båt med jolle og den tilbys ferdig klargjort for sommeren.

Frederik Finnes, journalist

Når det kommer til båter under millionen har redaksjonens fartsdemon valgt familien fremfor adrenalinet.

1 000 000: Scand Baltic 2004

Scand 29 Baltic med 290 hk Yanmar. Folkebåten fremfor noen. Har blitt bygget i flere tiår og i over 1000 eksemplarer, og er fortsatt populær til tross for bare små designforandringer. Masse plass per fot, og relativt sjødyktig. Dette er som en campingvogn på havet.

Terje Haugen, journalist

Designkonservativ puritaner fra vest som liker røffe bruksbåter.

1 000 000: Nord Star 24 Patrol 2004

Finske Nord Star er også kjent for sjøsterke båter. Disse er så å si aldri å oppdrive på bruktmarkedet, noe selgeren selvfølgelig vet. Dette begrenser vanligvis prutningsmonnet, men alt kan skje dagens bruktbåtmarked. Dette er en kjøremaskin for meg, selv om det står en landmine om bord i form av Volvo Pentas D4 260. Her ville jeg har brukt det overskytende til å rigge den med moderne navigeringselektronikk. Prisforlangende er rundt nemlig rundt 800 000 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning