I 2011 har det kommet flere nye aluminiumsbåter på markedet. Båtene er robuste, lettere enn glassfiberbåter, tåler røff bruk og står for en støyt.

Bakgrunnen for at særlig de store finske produsentene satser på aluminium er enkel: I Finland, Baltikum og i Russland er aluminiumsbåter populært.

Nå har det kommet flere båter som frir til den typiske fritidsbåteieren. På denne tiden i fjor hadde vi verken Drive eller Yamarin Cross på markedet.

Dette er båter som forsøker å kombinere det komfortable interiøret i glassfiberbåter med de robuste, lett og stive aluminiumsskrogene.

Det gjøres ved at innredningen, eller innerlineren som det heter på båtspråk, lages i glassfiber. Dermed er det ingenting, eller svært lite, som skiller følelsen for fører og passasjer, enten man sitter i en ren glassfiberbåt eller en aluminiums/glassfiberhybrid.

At aluminiumsbåter virkelig har livets rett, viser våre tester av de mest aktuelle modellene:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!