De minste HT-båtene mellom 17-25 fot har fått et pensjoniststempel på seg. Dessverre kan man si, for dette er egentlig den perfekte kombinasjonsbåten, en super familiebåt. Grunnen er at du med enkle grep kan gå fra en åpen solskinnsbåt til en lukket overnattingsbåt, noe som gjør HT-båten til en allrounder og en sesongforlenger. Å sitte under tak rundt et bord med kaffekoppen i hånden er vel stort sett vinnerposituren i en HT i denne størrelsen.

Rimelig

Det finnes selvsagt et stort antall ulike små HT-båter der ute. Mange av dem er likevel ganske rimelig priset størrelsen tatt i betraktning, for kravene til god finish og fancy innredning har ikke alltid vært like stor i denne kundegruppen. Du finner vel ikke så mange fartsskrog i dette segmentet heller, men i motsetning bærende skrog som takler mindre motorisering, noe som også pynter på prisen.

Under finner du fem favoritter i ulike prissegmenter.

Les også vår guide: Slik kjøper du båt

Les vår kjøpsguide for båter mellom 16-20 fot

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!