Kort sagt:

+ Skikkelig tøffing

+ Gjennomtenkte detaljer

+ Fleksibel


- Lukehåndtak forut

- Enkle køyeplasser

- Mer tøff enn trivelig

Det vakte oppsikt da det ble kjent at Buster hadde en styrehyttemodell under utvikling. I tradisjonell Buster-stil snakker vi selvsagt om en båt med sterkt aluminiumskrog, men for å tiltrekke seg "mykere" kjøpere er skroget lakkert - merkelig nok leveres det foreløpig bare i en aluminiumsfarget grå lakk. Hvorfor ikke andre farger - eksempelvis hvit eller mørk blå?

Styrehytta har store glassflater og båten er myket opp med mange detaljer i slagfast plast - også det i en aluminiumslignende, mørkere gråfarge. Store deler av innredningen både ute og inne kan tilpasse ulike bruksområder med Busters smarte "snap-in" bokser/seter i ulike størrelser.

I tillegg til et særpreget design er båten proppfull av små og store praktiske detaljer. Kort sagt er dette en utrolig gjennomtenkt båt og i tillegg er listen over ekstrautstyr ganske lang. Båten kan med andre ord skreddersys den enkelte kunde.

=

Moderne og tøff innredning.

Første gang jeg prøvekjørte prototypen på Byfjorden utenfor Bergen var det flere ting å sette fingeren på. Båten virket framtung, den reagerte ikke på trimmen og styrehytta virket ikke stiv nok. Det var derfor med spenning jeg tok ut en ferdigutviklet Buster AWC og utenfor Varberg på den svenske vestkysten vokste bølgene etter hvert som jeg kom lenger og lenger fra land. Det ble en ren "Aha-opplevelse".

I medsjø gikk båten utrolig fint, det var flott balanse i båten og minimalt med ulyder fra overbygg og innredning. Omtrent halvveis til Danmark var det tid for å snu med nordavinden rett i baugen. Først da oppdaget jeg hvor store bølgene var blitt og jeg måtte helt ned i 12 knop for å unngå skikkelige lufteturer på hver bølge og komme helskinnet tilbake.

[#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D3 2008/02/04 15:39:49.3 World Time: UTC+2, DST:OFF Lossless Compressed RAW (12-bit) Image Size: L (4256 x 2832), FX Lens: 24-70 mm F/2,8 G Focal Length: 38 mm Exposure Mode: Manual Metering Mode: Multi-Pattern Shutter Speed: 1/160 s Aperture: F/11 Exposure Comp.: 0 EV Sensitivity: ISO 200 Optimize Image: White Balance: Auto, 0, 0 Focus Mode: Manual Focus Area Mode: Single VR Control: OFF Long Exposure NR: OFF High ISO NR: OFF Color Mode: Color Space: Adobe RGB Tone Comp.: Hue Adjustment: Saturation: Sharpening: Active D-Lighting: Normal Picture Control: STANDARD Base: Quick Adjust: - Sharpening: 3 Contrast: Active D-Lighting Brightness: Active D-Lighting Saturation: +2 Hue: 0 Filter Effects: Toning: Flash Mode: Flash Exposure Comp.: Flash Sync Mode: Image Authentication: OFF Dust Removal: Image Comment: [#End of Shooting Data Section]=

Konseptet er gjennomtenkt

Nærmere Sverige ble bølgene mer moderate og farten kunne igjen økes. Det var ingen tvil: Buster AWC har gjennomgått betydelige forbedringer siden prototypen og at Busteren i tillegg er fylt med skum bidrar til en ekstra god sikkerhetsfølelse, selv når bølgene blir i groveste laget.

To gode stoler med avfjæring i stativene er på plass. Bak i hytta kan kunden selv velge setearrangement og vil man ha sitteplasser på akterdekket er det bare å sette inn en "snap-modul" eller to. AWC-utgaven kan leveres med eller uten bakvegg. Viktigste minus vi oppdaget under testen, var håndtaket/låsen til frontluka. Den var knotete og vanskelig å få opp. Selve frontluka er i tillegg i tyngste laget når den skal åpnes inne fra båten. Kraftigere løftere bør på plass

=

Soveplassene er enkle

Instrumentbordet er moderne med plass til innfelt plotter. Under fordekket er det mulig å arrangere en enkel V-køye, men man skal nok være ivrig på en overnatting om man vil sove her.

I taket er det store takluker som kan skyves begge veier og det er nok en viktig detalj, for med de store vindusflatene kan det bli temmelig badstuaktig i hytta.

TEKNISKE DATA: Buster XXL AWC

 • Lengde: 6,35 m
 • Bredde: 2,40 m
 • Vekt: 1030 kg
 • Tank: 153 l
 • Ant. Køyer: 2
 • Motor fra - til: 100 - 175 hk
 • Maks. personer: 7
 • Testmotor: Yamaha 150 hk
 • Pris fra m/ testmotor: kr 558 403
 • Importør: Yamaha Scandinavia
 • Internett: www.yamaha-motor.no

Turtall, o/m

Støy, dBA

Forbruk, l/nm

Fart i knop

2500

72

1,3

9,7

3000

75

1,06

14,8

3500

78

1,05

19,7

4000

81

1,06

24,6

4500

82

1,12

29,5

5000

83

1,25

32,8

5500

85

1,43

36

5700

86

1,59

37,7

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Buster
Pris 499000

Konklusjon

Buster XXL AWC er en moderne og litt annerledes helårsbåt. Den er fleksibel og gjennomtenkt, men samtidig relativt kostbar i forhold til en del enklere konkurrenter.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!