I god amerikansk stil kan det lages et marked for det meste, også innen båtliv. Florida-baserte Seven Marine har utviklet sin helt spesielle V8-er på 557 hestekrefter.

Firmaet fikk det for seg at en 475 Panacea fra Intrepid Powerboats var båten å teste ut fire av motorene sine på - samtidig.

Og naturlig nok: De fikk ifølge seg selv også solgt båten til slutt, fullrigget med alle motorene, etter at videoen under ble lagt ut.

Det som skiller 557 fra resten av røkla er at de har valgt å sette en turbo på blokka med sine 6,2 liter. I båtsammenheng er ikke det helt vanlig på utenbordsmotorer.

I tillegg kjøres den på 89-oktan, som enkelt forklart er en noe røffere bensin enn det vi har tilgjengelig her på berget.

Ellers sørger en helt spesiell vannkjølt eksos for den riktige V8-er-gromlyden.

Men ikke nok med det, som det heter: Motoren også fått girkasse, slik at du kan tilpasse utvekslingen etter behovet.

Er du sugen på å se vidunderet "live"? Unde Fort Lauderdale International Boat Show er i så fall stedet i slutten av oktober, hvor Seven Marine skal være representert iølge seg selv.

Firmaet har så langt ikke fått noen avleggere her i Europa. Men du kan eventuelt ta turen til Abu Dhabi i De forente arbeiske emirater.

>

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!