Under messen i Cannes i september lanseres det tradisjonen tro flere gromme nyheter. Capelli sin nye toppmodell er en av dem.

Capelli ser dermed ut til å klart seg så bra gjennom de turbulente tidene, og satser her friskt framover.

For det er ikke akkurat daglig kost med såpass luksuriøse Rib'er som dette.. Cantieri Capelli har tradisjonelt holdt seg under 10-metersgrensa med sine varianter tidligere.

Nå lanserer de 44-foteren Capelli Tempest 44, som nytt flaggskip i premium-klassen med det selvforklarende navnet Top Line.

3x350 hk

Denne nyheten har som sine forgjengere fått solid V-bunn for sportslige egenskaper.

For selve rosinen i pølsa er nemlig motoriseringen. Her legges det opp til absolutt maksimalt effektuttak, med tre 350-hestere på hekken.

=

TEMPEST: 44-foteren Capelli Tempest 44 blir nytt flaggskip i preimium-klassen med det selvforklarende navnet Top Line. FOTO: Capelli

=

=

MILJØ: Føreplassen skal fungere like fint til stående som sittende kjøring. FOTO: Capelli

Men over vannlinja satses det også på to solide solsenger og andre praktiske løsninger ment for ren nytelse. I selve cockpiten er det satt av plass til åtte personer, med to foldebord i teak. Førermiljøet har fått moderne linjer ifølge verftet. Her velger du selv stående eller sittende kjøring, men uansett skal du få god oversikt takket være muligheten for å heve dørken.

Under dekk er det lagt opp til en liten dinette som kan gjøres om til køyer for opp til tre personer. Takket være V-bunnen har det her blitt en høyde på 1,95 under taket. Videre er det i grunnen bare fantasien som setter grenser, lista over ekstrautstyr er lang

Capelli lanserer for øvrig fire nye båter til for 2013-sesongen. Priser og utstyrsinformasjon er så langt ikke klart for 44-foteren.

Tekniske data

  • Lengde: 13,10 m
  • Bredde: 3,96 m
  • Kapasitet: 18 personer
  • Maks motor: 3 x 350 hk
  • Tørrvekt: 6 200 kg
  • Pølse: Neopren/hypalon
  • Konstruksjonskategori (CE):B
  • Design: Roberto Curtò Design (www.robertocurtodesign.com)
  • www.erling-sande.no

LES OGSÅ:

- Vår store RIB-guide

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!