Når Targa og tilsvarende båter ikke er tøffe nok for deg, kan et alternativ være Brizo 28. Hver båt bygges helt etter kundens spesifikasjoner og byggematerialet er aluminium.

I skroget benyttes 5 mm plater mens overbygget er i 4 mm. Ulike planløsninger på innredning tilbys.

Utvendig kan man slippe fantasien løs når det gjelder fargevalg. På Helsinki- utstillingen ble det vist en helsvart båt og den så utvilsomt råtøff ut.

Brizo Yachts=

SKREDDER: Nye Brizo 28 bygge slik du vil ha den, i aluminium. © Brizo

Fakta: Norge fortsatt viktigst

Da den store båtmessen «Vene 2012 Båt» slo opp dørene, kunne man skryte av en ny hall og til sammen drøyt 29.000 kvadratmeters utstilling. I år var det 344 utstillere og totalt 580 båter. Den finske båtbransjen omsatte for 548,5 millioner euro i 2011- eks. moms. Det er en økning på 8,9 prosent i forhold til 2010. Markedet i Finland økte med tett på 6 prosent. I Finland er det båter under 6 meter som dominerer markedet og her ble det solgt 7621 båter. I klassen mellom 6 og 8 meter ble det solgt 672 båter.

Norge er fortsatt det viktigste eksportmarkedet for de finske produsentene. I de første 10 månedene av 2011 ble det ifølge statistikken eksportert 2581 båter til Norge-en nedgang på 11,5 prosent i forhold til 2010. Eksporten til Storbritannia økte derimot markant med en økning på 305 prosent og til Russland med drøyt 187 prosent. I antall båter blir tallene langt mer beskjedne - henholdsvis 69 til England og 580 til nabolandet i øst. Via de finske motorimportørene ble det levert 35 490 utenbordsmotorer - en økning på gode 43 prosent. Men skinnet bedrar. De finske motorimportørene selger også til Russland og Baltikum.

17 643 motorer ble igjen i Finland og av disse utgjør motorer under 15 hk hele 60 prosent av markedet. Båtbransjen i Finland mener at de er ganske realistiske når de spår at 2012 vil ligge omtrent på det samme nivået - kanskje med en liten nedgang.

Gjennomgående holder båten en høy finish på den utvendige lakken og på innredningen. Førerplassen er oversiktlig med en plotter rett i siktlinjen.

Det er skyvedører ut til sidedekkene, og akter i hytta finnes en stor, U-formet sittegruppe.

Separat toalettrom er plassert i styrbord side og innvendig er båten pent innredet med polstringer og fin finish på treverket.

Det er ikke snev av aluminium å se inne i båten. Brizo kan leveres med hekkaggregat eller vannjet.

I Finland er det rundt 80 mindre båtbyggere som tilbyr spesialbygde båter i aluminium.

Materialet har nettopp blitt så populært fordi det tåler enn smell om man skulle treffe på en stein - og steiner er det mange av i de 128 000 innsjøene landet har.

www.magnusson-stoor.fi

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!